Болката да загубиш сестра и племенници след катастрофа

1
Галина Петрова споделя своята тъжна история
Галина Петрова споделя своята тъжна история Снимка: NOVA NEWS

Със 162-ма са по-малко загиналите по пътищата за 2020 г.

Всеки ден по пътищата загиват невинни хора, а страната ни е на челните позиции в негативните класации за жертви на пътя. В предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS Галина Петрова споделя своята тъжна история. Загубила сестра и племенници. В студиото е и експертът по пътна безопасност Любка Маринова, която говори за това как много от трагичните инциденти могат да бъдат предотвратени.

На 20.10.2020 г. се случва инцидентът, в който загиват близките й. До ден днешен не може да повярва, че сестра й, на 35-годишна възраст си отива при катастрофа. Племенницата ѝ е била на 3 г.

Тя има кауза - да помогне да се намалят катастрофите. Скоростта, неспазването на правилата,, употребата на алкохол и наркотици, годност за шофриане, проблемите според нея са едни и същи.

Веднъж на 10 г. да се проверява шофьора са твърде много време, смята Галина. А камерата и видеорегистраторите счита за ефективно средство за предотвратяване на произшествия.

По думите на Любка Маринова пък със 162-ма са по-малко загиналите по пътищата за 2020 г. Камерите са недостатъчни - 19,5-6 на 1 млн. от населението. Работи център, който обработва всички видеоматериали, това води до получаване на глобата веднага. За хората със заболявания 5г. е срокът на проверка, а не 10 г.

Хората над 65 г. загиват най-често при катастрофи, като водачи или пешеходци, според данни на експерта по пътна безопасност. 90 % от катастрофите са поради неправилни действия на водачите.

"Системните нарушители трябва да бъдат наказвани по-строго. Само 30 % са новите автомобили. Ще бъдат поставени видеорегистратори. Предвижда се и увеличаване на часовете по кормуване", сподели Маринова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Пешо, събуди се, бе! Обедна почивка е!
- Вървете без мен, днес няма да почивам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари