Вътрешният министър: Две партии купуват гласове с пари от "асфалтовата сага"

0
Подготвили сме снимки и видео клипове, заяви Бойко Рашков
Подготвили сме снимки и видео клипове, заяви Бойко Рашков Снимка: БТА

Те искат да заемат властови позиции някои наши политици – чрез извършване на престъпления, заяви Бойко Рашков

Уверявам обществото, че е изключен всякаква възможност за злоупотреби с машините за гласуване.

Това каза на брифинг в ГД „Национална полиция“ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Обвиняват ни в несъществуващи грехове на МВР. По образувани досъдебни производства към днешна дата вече сме наравно с резултатите, които имаме към юли месец. Изводът е, че някои политически партии не са се отказали да пазаруват гласове на българските избиратели. Те искат чрез престъпленията да заемат отново властови позиции. В тази връзка за голямо съжаление трябва да обърна внимание, че сме свидетели на такава криминална активност на главно две политически партии у нас. Всички клипове и снимки, които сме приготвили, са за тези две политически партии. Те искат да заемат властови позиции някои наши политици – чрез извършване на престъпления. Плащането на гласове става с асфалтовата сага в България. Не само свързана с АМ „Хемус“, но и с други подобни обекти, включително с т. нар. ремонти на язовирите, които са повече от 400 в страната. Началото на тези ремонти започнаха по същото време, когато започнаха първите няколко лота на АМ „Хемус“. Няма да спра да наричам това строителство на „Хемус“ кражбата на века, защото нямаме подобен случай досега“, заяви Рашков.

„С извратеното използване на процедурата инхаус авансово са сключени няколко договора. Аз имам тези договори, които са за над 10 млн. лв., от които са платени авансово половината от тези средства без търг и поръчка, а с директно договаряне. Както ни е известно г-н Беличев не е в страната.

Българското общество не знаеше какво се е случвало миналата година, когато е било голямото раздаване. По някои от лотовете въпреки това раздаване няма предприета абсолютно никаква строителна дейност“, заяви министърът.

Фирмата „Сиела Норма“ е частен икономически субект. Тя може да търгува с това, което се занимава и което не противоречи на закона. Машините, които са поръчани от ЦИК, са доставени с воден транспорт през Гърция. Лично аз съм имал повод да обсъдя с гръцкия министър на вътрешните работи забавянето на доставката и това беше заради стачка. Обстоятелството, че „Сиела Норма“ е закупила и внесла други машини, е бизнес на фирмата, а не на държавата. Тези машини се съхраняват в склад на самата фирма, който е на друг адрес и фирмата се грижи за тяхното съхраняване. Фактът, че ние скоро разбрахме за тези машини, не променя нещата. Който ги е закупил тези машини, той трябва да отговаря на въпросите на някои политици, които се противопоставяха така, че все едно сегашното правителство има намерения някакви да злоупотребява във връзка с изборния процес. Политически измислици са това, което могат да доведат само до едно – до тревога в българското общество. Тези машини са внесени изцяло от „Сиела Норма“ с въздушен транспорт и не са внесени с останалите машини“, заяви той.

МВР не започна да се самопроверява. Ние няма за какво да се самопроверяваме. Ние по искане на ЦИК предвид внушенията, които са направени в обществото, вчера извършихме проверка на машините, доставени от „Сиела Норма“ и тези машини се установи къде се намират и ЦИК разпореди на МВР да бди за тях, като складовете бъдат запечатани и машините не бъдат изваждани от склада без разрешение на ЦИК. МВР няма отношение към този въпрос. Складовете са запечатани, адресът е известен и не е същият, в който са машините за гласуване в неделния ден. Уверявам обществото, че е изключен всякаква възможност за злоупотреби с машините за гласуване. Убедени сме, че изборният процес ще протече нормално“, допълни Рашков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари