Бойко Найденов: Мистериозно издирването на Никола Николов - Паскал беше снето

0
Поведението на Живко Коцев е недопустимо, каза той
Поведението на Живко Коцев е недопустимо, каза той Снимка: кадър NOVA

Поведението на Живко Коцев е недопустимо, каза той

Денков сезира ад хок прокурора Даниела Талева по случая с главния секретар на МВР Живко Коцев.

"Става въпрос за министър-председател в оставка, главен секретар на МВР, министри - хора на най-високите позиции на държавата. Ако това, което се представя пред широката публика, е нещо нормално, не съм съгласен", коментира бившият директор на Националната следствена служба Бойко Найденов в "Денят ON AIR".

При твърдения, че си участвал в престъпна дейност е нормално да се понесе наказателна отговорност, посочи той.

"Работил съм с няколко главни секретари на МВР. Ако нивото е паднало дотук, жалко за тази държава. Главният секретар на МВР добре трябва да знае как е разписана агентурната работа, оперативната работа, кой има право да върши такава работа. Абсурдно е той да води оперативна работа по този начин. Ако той е искал да разкрива контрабандни канали, е трябвало да постъпи по установения ред", обясни Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Бившият директор на Националната следствена служба не вижда защо върху Даниела Талева "са се прехвърлили всички очаквания за решаване на проблемите на съвремието".

"Какво точно се очаква? Нищо. Странно е, че няколко дни след започване на такова разследване цяла България знае какво се разследва, кой се разследва - това е абсурдно. За каква следствена тайна говорим?", попита още той.

Найденов подчерта, че според него поведението на Живко Коцев е недопустимо: "Той е професионален ръководител на Министерството на вътрешните работи".

Той уточни, че е чувал няколко пъти името на обявения за издирване Никола Николов - Паскал.

"Беше издирван дълго време. След това мистериозно издирването му беше снето. Други хора са се занимавали с такъв вид дейност. Тогава установихме контрабандната дейност. Доказахме прането на парите. Не знам в този момент тези хора какви са - Стефан и Марин Димитрови. Ако те са криминално проявени, е неудобно да се снимаш с тях, неудобно е да се правят подаръци", посочи бившият директор на Националната следствена служба.

По думите му МВР трябва да осигури спокойствието за провеждането на изборите, а не да определя резултатите от изборите.

"Ще излезе нещо наяве, ако в един момент на властимащите им е необходимо и на хората, които упълномощят с власт други хора, които да искат да стигнат до истината. Политиците са еманация на обществото. Хората решават. Въртим се в кръг", обобщи Найденов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари