Бойко Борисов: Вкарах Тайпи в църква, но не можах да го накарам да се прекръсти

1
Ердоган ме смята за свой приятел, хвали се премиерът
Ердоган ме смята за свой приятел, хвали се премиерът

"Вкарах Тайпи в църквата "Свети Стефан", но не можах да го накарам да се прекръсти".

Това заяви пред журналисти в Истанбул премиерът.

Грозни кадри от пристигането на му показват как журналистките буквално са на прага да се хванат за косите, която ще държи по-близо микрофона пред него.

Ирино, не дърпай напред“, „Ама къде да мина?“ „Чакай“, гръмогласно се провиква една от репортерките към друга, която бърза с думите „Г-н Борисов, ама къде да мина…

Излъчвам ви всичките, престанете“, предупреждава ги пиарката на Борисов, която явно е свикнала с подобно поведение извън кадър.

Не се излагайте пред чужденците така“, скастря ги и Борисов.

Борисов определи днешния ден като изключително важен за България. Този коментар той направи пред журналисти на летище София след прибирането си от церемонията по официалното откриване на "Турски поток" в Истанбул. По думите на Борисов това е важен ден и за българо-американските отношения, давайки за пример днешния Стратегически диалог между двете страни. "Това е стратегически ден за поне следващите 10 години", изтъкна Бойко Борисов.

Той добави, че именно днес са били отчетени и набелязани действия, които да оставят България в газоразпределителната система на Европа. Освен това страната ни си запазва стратегическо си положение във всички други сфери - отбрана, сигурност, върховенство на закона, култура. Според премиера най-важното, което хората ще усетят е, че след като президентът на САЩ е разпоредил, вече се работи по падането на визите.

България днес, заедно с държавната енергийна компания на Гърция, е станала акционер с 20 процента в терминала за втечнен газ в Александруполис, изтъкна премиерът. "България активно изгражда интерконектора с Гърция и развива своята газопреносна система с т. нар. "Балкански поток", заяви още Бойко Борисов. Той уточни, че по "Балкански поток" ще тече природен газ от Русия, Азербайджан, както и втечнен газ. Освен това всеки, който може да достави до тази газоразпределителна мрежа в посока не само Изток-Запад, но и Север-Юг, ще може да се възползва от този проект. Именно с този стратегически ход, който България е направила, страната ни ще се възползва от транзитните такси за десетки години напред, отбеляза Бойко Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари