Бойко Борисов вика недоволните тираджии

0
Бойко Борисов и транспортният министър Ивайло Московски викат на среща протестиращите превозвачи
Бойко Борисов и транспортният министър Ивайло Московски викат на среща протестиращите превозвачи

Бойко Борисов и транспортният министър Ивайло Московски викат на среща протестиращите превозвачи, които заплашват да блокират напълно за всякакъв превоз българо-гръцката граница за Великден и Гергьовден.

Затапването е ответен удар на блокадата на гръцките фермери през февруари. За разлика от тогава обаче, сега нашите превозвачи се заканиха да спрат цялото движение - не само на камионите. А премиерът още в петък обеща да води разговори за спасяване от безумното положение.  

Срещата е насрочена за утре в 10,30 ч. в Министерскя съвет - в първия работен ден от Страстната седмица, като въпросът бързо трябва да се реши, тъй като още от четвъртък започва голямото пътуване за празничните дни. Освен протестиращи превозвачи, са поканени и туроператори, които търпят загуби заради заплахата от блокада. 

Съюзът на международните превозвачи - тираджиите, обявиха, че ще блокира движението по границата ни с Гърция в 10 ч. сутринта на 29 април и това ще продължи чак до 8 май.

Туроператорските фирми пък веднага реагираха, като казаха, че това би довело до огромни загуби. При пълна блокада ще понесат щети за около 100 млн. лв. за изходящия и за входящия туризъм, прогнозира Байко Байков, председател на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристическите агенти (АБТТА).

В декларация те изразиха остър протест срещу официално обявената блокада на българо-гръцката граница по време на предстоящите празници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари