Бойко Борисов учи корейците на таекуондо

1
Сега в България много млади хора тренират. Имаме медали от всички първенства
Сега в България много млади хора тренират. Имаме медали от всички първенства

България и Република Корея споделят обща съдба по отношение на таекуондото.

Това споделиха от родната делегация пред домакините си от азиатската държава по време на посещението си в център за подготовка по таекуондо. Гости от България бяха премиерът Бойко Борисов и президентът на европейската централа по таекуондо Слави Бинев.

"Благодаря за поканата. До 90-те години в Българя, по време на режима, беше забранено таекуондото. Ние тренирахме нелегално. Нашият боен дух беше маскиран като танцов състав. После, когато дойде демокрацията, по-младите се развиха. Вие направихте геройство - самият аз не съм вярвал, че таекуондото ще стане олимпийски спорт", разказа за таекуондото у нас по време на тоталитарния режим министър-председателят и поздрави домакините си.

"Сега в България много млади хора тренират. Имаме медали от всички първенства. Принципите на таекуондото са интересни - да не се плашиш от силния, да уважаваш слабия, да си снизходителен към другите и критичен към себе си. Да ползваш уменията си за мир. Това е идеология, която е изключително важна в съвременния свят - и за политиците", допълни Борисов, след което завърши с атакуващо движение от таекуондото от стола си, което развесели делегациите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари