Бойко Борисов: Ще обявим кандидатите си за кметове около 15 септември

1
Все пак лидерът на ГЕРБ посочи две сигурни имена
Все пак лидерът на ГЕРБ посочи две сигурни имена Снимка: Фейсбук

Все пак лидерът на ГЕРБ посочи две сигурни имена

"Около 15 септември ще имаме готовност да говорим за кандидатите ни за кметове. Ако ме питате за Бургас специално си е Димитър Николов". Това обяви в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БТА. Второто име за предстоящите местни избори, което той посочи, беше това на настоящия кмет на Община Поморие Иван Алексиев.

В града Борисов пристигна, за да разгледа новата Национална онкологична болница „Дева Мария“, чието изграждане започна през 2021 година. Проектът се реализира от собственика на Университетската многопрофилна болница „Дева Мария“ - Семир Абумелих, който разкри, че стойността му е над 73 млн. лева. Новата болница ще се разполага на 12 000 квадратни метра разгъната застроена площ и ще бъде свързана с топла връзка на пет нива с досега съществуващата болница „Дева Мария“.

Наша основна цел е да намалим потока на български пациенти към Турция, Германия и други държави. Разполагаме с най-добрите български лекари, включително и такива, които работят в чужбина", каза Абумелих, който представи на Борисов основните части на новото лечебно заведение.

Пред журналисти Бойко Борисов каза, че болницата разполага с един от общо четирите в Европа най-модерни апарати за лечение на онкологично болни пациенти. „Много важно е това, че успяваме да върнем българските специалисти от чужбина отново в България. Това е голяма работа, защото много семейства... ето сега в момента сестра ми е болна от рак, са поразени от този бич на нашето съвремие", каза Бойко Борисов.

От болницата посочиха, че официалното откриване е планирано за 8 септември тази година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Бай Онзи
    Дано тогава да си на топло бе тикво празна
  • 1
    1
    Русенец
    А за Русе, кой ще е....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари