Бойко Борисов проплака, че не бил послушко

0
Не съм послушко на Брюксел - исках лодки в Черно море, не чужди кораби
Не съм послушко на Брюксел - исках лодки в Черно море, не чужди кораби

Не съм послушко на Брюксел - исках лодки в Черно море, не чужди кораби.

Спомняте си времето, когато отстояхме да няма флотилия в Черно море. Понесох много упреци тогава, а сега ме наричат “послушко” в Брюксел. Така експремиерът Бойко Борисов коментира решението на НАТО за засилване на военното присъствие по Черноморието, предаде 24 часа.

“Много трудно отстоях тогава това решение, но считам, че е правилно за България. Сега вече има флотилия и чужди кораби. Моята мечта беше да има платноходки, лодки и тръба за газ. Каква тръба, като отдолу има подводници”, заяви той. По думите му така страната ни е поставена в деликатна ситуация и се превръща в цел.

Борисов подчерта, че е удържал навлизането на военни кораби въпреки натиска от НАТО, а сега, когато не е на власт, позицията на България е друга.

Лидерът на ГЕРБ се срещна вчера с ръководството на КНСБ, след това коментира актуални теми. Щом левицата не одобрява действията на кабинета му, защо е назначила за финансов министър Кирил Ананиев, който бе зам.-министър при ГЕРБ, попита Борисов в отговор на искането на БСП за ревизия на дълга от 16 млрд. лв. “Все едно Владислав Горанов на мен да ми прави ревизия”, посочи Бориов.

“Не си хaбете времето, другарко Нинова”, отговори на соцлидерката самият Горанов. “Ноември 2014-а, когато ГЕРБ пое за втори път изпълнителната власт, по една или друга причина държавата нямаше достатъчно пари”, коментира той защо е гласуван заемът. Само за две години парите във фискалния резерв са се удвоили от 7 млрд. лв. през 2014 г. до 14 млрд. лв. през 2016 г. “Парите са в БНБ и всеки, който иска, може да провери това”, отговори Горанов на обвиненията на Корнелия Нинова, че дългът не е в резерва.

“За голямо съжаление, е прав”, отговори пък Борисов на критиките на служебния премиер Огнян Герджиков за неподдържане на пътната инфраструктура. Но напомни как при управлението на НДСВ, част от която бе Герджиков, се обсъждаше магистрала “Тракия” да се даде на концесия и хората да плащат всеки път, за да я ползват. “20 години в тази държава не се е правило нищо и всичките вини се концентрират в последните 7 г., когато е на власт ГЕРБ. Ако те бяха правили по един мост и по една магистрала, нямаше, когато дойдохме за първи път на власт, да правим автомагистрали и ремонт на всички мостове и тунели”, отсече Борисов.

На срещата си КНСБ и ГЕРБ се обединиха, че доходите трябва да се увеличат. Синдикатът обаче иска ръст от 100-150 лв. на година на средната заплата, което е повече от заложеното в програмата на ГЕРБ.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари