Бойко Борисов потвърди, че протестиращите са подслушвани

0
Докладите на МВР са далеч по-притеснителни от предварително изнесените данни
Докладите на МВР са далеч по-притеснителни от предварително изнесените данни

Доклади на МВР по операция "Червеи" показват далеч по-притеснителни изводи от предварително изнесените данни в публичното пространство.

Това е заявил премиерът Бойко Борисов след среща с главния прокурор Сотир Цацаров и с министъра на вътрешните работи Веселин Вучков. 

С това изявление премиерът на практика потвърждава изнесената от председателя на вътрешната комисия в парламента Атанас Атанасов информация за следене и подслушване на граждани, участвали в протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. 

От правителствената пресслужба съобщиха, че вътрешният министър е информирал премиера за "констатирани редица нарушения на Закона за специалните разузнавателни средства, посочени в доклад на Бюрото за контрол над СРС във връзка с разпоредена от министъра проверка в дирекция „Сигурност” на МВР по операция „Червеи”. 

Поради класифицираната информация, която се съдържа в документа, детайли от него не могат да бъдат оповестявани. Според министър-председателя изводите от докладите на МВР са далеч по-притеснителни от предварително изнесените данни в публичното пространство, се казва още в съобщението.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари