Бойко Борисов: Няма да подам оставка, защото няма защо

0
Цените на горивата падат, а доходите растат
Цените на горивата падат, а доходите растат Снимка: БГНЕС / Архив

Не е приятно всеки ден да чуваш под прозореца си скандирания "оставка".

"Особено от майките на деца с увреждания. Много работихме стях, положихме много усилия и едно непремерено и грубо изказване ги върна на улицата. Яд ме е за това. Аз се извиних няколко пъти. Надявам се, че и Валери Симеонов е разбрал, че не трябваше да казва тези думи. Според мен той се извини искрено, защото и той има такъв човек в семейството и знае колко е трудно. Пак се извинявам на майките. Това мога да им кажа. Оставката на Валери Симеонов не се обсъжда в този момент. Той трябва да подаде оставка пред Обединени патриоти. Аз има коалиционно споразумение с тях, а не с Валери Симеонов. Пак им се извинявам и казвам, че съжалявам."

Това каза в предаването „Тази сутрин” премиерът Бойко Борисов, предава bTV.

"Давал съм оставка два пъти. Сега няма защо. В момента цените на горивата са паднали с 20 стотинки и ще продължат да падат. Това става не заради протестите, а заради цените на петрола. Надявам се, че протестите ще спрат, щом цените на горивата падат. Уважавам всяко едно мнение и протестите са демократично средство. Сега, когато цените на горивата падат, протестите се засилват. Имаме няколко решения, за да убедим хората, че държавата не се меси в цената на горивата и каквото зависи от нас сме направили. Основното е да се вдигат доходите на хората. Виждате - увеличаваме пенсии, заплати, даваме повече пари за образование, култура, наука", разкри Борисов.

"За десети път ще кажа, че се извинявам на майките. Защо трябва да се припознавам в думите на Валери Симеонов? Корнелия Нинова припознава ли се в думите на неин депутат, че българите сме дебили? За КТБ, Мариците, АЕЦ "Белене" сме дали над 7 млрд. лева. По кое време се случи всичко това? По времето на БСП. Не трябва да се забравя това. Те не могат да дадат реални предложения за вдигане на доходите на хората, а ние го осъществяваме реално. Нормално е хората да не харесват управляващите, но и в момента ГЕРБ е първа политическа сила. БСП две години не спират с яростните атаки и лъжи, но пак не могат да ни стигнат. Сега сме подложени на протести и е ясно, че сред участниците има платени протестиращи и политически партии. Нормално е опозицията да подкрепя протести, но народът се произнесе преди две години и сега не виждам ситуацията да е по-различна. Още веднъж ще кажа, че горчиво съжаляваме за думите на Валери Симеонов", повтори премиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Момченце слушайки опера се обръща към майка си:
- Ако викаме така, нас в детската градина ни наказват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари