Бойко Борисов: Народът да види кой лъже, отидоха в САЩ да се снимат с някакви фикуси

1
Що наричат "Балкански поток" "Турски", що се турчеят, бе?
Що наричат "Балкански поток" "Турски", що се турчеят, бе?

Що наричат "Балкански поток" "Турски", що се турчеят, бе?

Българският народ не чу какво им каза църквата: "Да внимаваме!" и избра "Промяната", посочи лидерът на ГЕРБ пред актива на партията в Ловеч

Народът да види кой лъже за цената на газа, отидоха в САЩ да се снимат с някакви фикуси, заяви пред членове и симпатизанти на ГЕРБ в Ловеч лидерът на партията Бойко Борисов.

"Имаме един такъв герой Пинокио, който обаче е заел стола на "Дондуков"1. Тези романтично-сантиментални измамници превърнаха държавата в национален спорт. Те не са просто "подмяната", която обещават на своите избиратели, са всъщност "измяна". Защото изневериха и на своите избиратели, и на тези, които ги издигнаха", заяви Бойко Борисов и допълни: "Ние не бяхме свалени от тези аматьори. Напротив, те се появиха, за да крадат и лъжат. Направиха много сериозна кражба в енергетиката.

А вие, скъпи приятели, говорете с близките си, защото ние, нашите деца и внуци ще плащаме с кървави сълзи това, което ще оставят тези безродници. Бог да пази Ловеч!"

"Българският народ не чу какво им каза църквата: "Да внимаваме!" и избра "Промяната". Може би и ние сме направили грешки и сме си го заслужили. Затова има и изкупление, и покаяние. Няма да забравя, когато се събра Св. Синод и ме поканиха по време на пандемията и всички църкви, манастири и джамии в света бяха затворени. В Гърция ги бяха вързали със синджири и катинари. Като ги видях владиците, им казах: Сърце не ми дава да затворя църквите, манастирите, джамиите. Моля ви, ваше светейшество, да ми помогнете да спазим карантинните мерки. Само в България владиците създадоха такива условия, че с нито процент не ни се вдигна заболяемостта и само българските църкви, катедрали и манастири светеха и служеха. И затова Господ ще пази България. А ние ще продължаваме да строим църкви, манастири, джамии и катедрали. Защото това е в сърцето ни и българинът има нужда от духовност", продължи бившият премиер.

"Не мога да не отговоря на воплите на т. нар. автентична десница, която се оплака при Цветанка Ризова, че на него му оставили дробчетата. Но върхът на всичко, Христо, което чух вчера от тебе - ти си ми бил министър, той обяви "депутинизация". Ние сме го осъдили Путин преди няколко месеца като агресор, внесохме, Христо, закон да подпомогнем Украйна с оръжие, а ти не го гласува, бе, човек! Стига гледа навънка, Христо! Твоят коалиционен партньор, който ти депутинизираш, Корнелия Нинова, заяви, че Русия е приятелска държава. Кого искаш да депутинизираш?!", заяви Борисов.

"И уважаемите медии мълчат - ама то едно чудо, един страх!", добави той.

Борисов иронизира Кирил Петков, който развя като знаме "добрата новина", че ще внасяме втечнен газ от Щатите и припомни как самият президент на Азербайджан го е возил с майбаха, когато българският премиер е бил на посещение там.

"Отидоха в САЩ да се снимат с някакви фикуси. На европейските игри в Баку бях специален гост. Така че - да са живи и здрави нашите приятели. Те също знаят на кого могат да разчитат в България... След това Киро каза, че цената за да бъде по-евтина за газа, който купуваме от "Газпром". Парламентът само малко след неговите думи излезе - газът за май поскъпва с 4%. Скъпи мои, демократични и свободни - сложете на екрана цената на КЕВР, за да види народът кой лъже!", допълни той.

Бойко Борисов сподели, че днес и друг известен политик има рожден ден - президентът Росен Плевнелиев: "И той да е жив и здрав! Вчера ми стана от една страна гордо, че сме имали такъв министър на енергетиката като Делян Добрев. От друга страна ми стана жал за водещия. На всеки въпрос Асен Василев отговаряше глупости на търкалета... Затова, ако следващия път ходиш в "Панорама" и там е Асен Василев, искам да се острижеш гола глава, защото като нищо ще се хвърли да ти скубе косата. Все едно снощи гледах мерцедес срещу трабантче. Такава разлика!".

"Те знаят, че лъжат и крадат и че трябва да крадат бързо. Защото няма за кога. Разбрахте ли, че БЕХ е подписал меморандум за 2 милиарда за геотермалните. Пак меморандум. Опукаха ни с - с по два милиарда, два милиарда. Корнелия вика - саниране - как ще санират, като не могат да крадат?! Забравете за саниране! Без ГЕРБ няма саниране", заяви той.

Борисов се пошегува, че "къщичка за птички не са направили за една година", една велоалея не са направили: "Когато фактите говорят, и "Промяната" мълчи".

"Киро, ти помниш ли, че сложихме 1 млрд. в специална сметка, за да може Ловеч, Плевен и Търново да си достроят магистралата. Ние оставихме до стотинка до пускането на пътя. Те ги прибраха 1 млрд. и 200 от ВиК холдинга - за да могат да продължат проектите за водоснабдяването и канализацията. Ловеч, ще чакате. Ще чакате, когато цъфнат люляците. Ама догодина! Огромни заеми - които ще връщате вие, децата и внуците ни. А я сложете и 1 млрд. 200 щатски долара, с които на 100% платихме самолетите... Всичко е платено от нас на 100%. И за руските реактори, и за американските централи, КТБ. Стартирахме предишния мандат с милиард и 600 под водата. Минус, минус! Ама се справихме, щото сме яки. Сега са ни задължили с над 9 милиарда, а до края на мандата ще станат 50 милиарда. Искате ли ГЕРБ да управлява? Сега разбирате ли, че трябва до последния българин да се отчая, да се разбере лъжата, за да почнем на чисто. Така че - никакви предсрочни избори! Като във вица: "Киро, това Канада ли е? - Плувай, Асене, плувай".

Борисов заяви, че нито един от протестите не е финансиран от ГЕРБ: "Не сме дали една стотинка! Оставете ги, те браншовете ще си ги бият с камъни. С тези далавери, пази Боже кой ще управлява от септември нататък!".

"Хайде да видим, уважаеми медии, на кого вярва повече народът! По лихвите, както се казва, ще ги познаете", заяви още бившият премиер и добави: "Аз ако съм на медиите, ще извадя репортажа с "Вкусен хляб за всяка трапеза" и ще го направя: "Скъп хляб за всяка трапеза". Колко трябва да стане хлябът? - 6 лева, та белким видите. Едно време подарявахме уиски, сега олио. Ще пратим на Росен кошничка с две яйца, един хляб, литър олио. Толкова. Няма дробчета. Те ги изядоха - Да, България изядоха дробчетата, другите изядоха блажното. Няма краставици - скъпи, доматите и те скъпи. Ами черешите?! Въобще, пълна подигравка с народа.

И се сещам за една хубава притча: "Един цар вика Кирил Ананиев и пита: Как е народът? - Ми работи. - Вдигай данъците. Минава време и царят пита: Какво прави народът? Гърби се, пъшка, мъчи се, ама работи. - Вдигай данъците! Пък минава време: Какво прави народът? - Ами никой не работи. Ядат, пият, псуват, никой не работи. Сваляй данъците!" Ето това е - гледат доколко народът може да издържи".

Борисов заяви, че никакви войни не пречат и не са виновни за това, което се случва с тока: "При мен имаше война в Сирия, с кюрдите, Либия. Но е много важно преди да набият парите в някакви геотермални батерии, ще плащате по 500 лева ток, докато сте живи. Днеска можем да го направим в рамките на 70-80 лева. Десито щеше да тича в парламента, да направи едни промени в закона и утре щяхте да плащате по тези цени. В момента е златно време, ако не си крадец, да понижиш цената с поне 20%".

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че трябва да изпратим оръжие за Украйна, "за да спрат да се бият". "Светът трябва да ги хване, да ги раздели, едно добро примирие и за двете страни и ще приключи. А в момента петролът е най-евтин. Имаш рафинерия. Пречел им "Балкански поток". Спрете го, не взимайте транзитни такси. Що наричат "Балкански поток" "Турски", що се турчеят, бе? Ами "гръцката връзка" - българска е, платена е от България, за да стане търговски договор... "Глупости на търкалета", пошегува се отново Борисов.

След емоционалната среща със симпатизантите на ГЕРБ в читалището на Ловеч Бойко Борисов влезе в катедралния храм "Св. св. Кирил и Методий", поклони се пред иконите, запали свещ и поговори с Ловчанския митрополит Гавриил.

Пред храма Борисов бе посрещнат от нови симпатизанти и се снима с всеки, който пожела, а хората търпеливо изчакваха реда си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    2
    мнение
    Този тиквеник си е направо за психиатрията. Нима мисли че не помним всичките му шашкании. Все пак - по добре да е в затвора - защото го е заслужил и за да служи за назидание и предупреждение за всички псевдо управници и тикви.
  • 7
    1
    русенец
    Чета Тиквата, чета и Кирчо , а в главата ми възниква въпрос: Къде е по-милиционерското училище? В Харвард или в Симеоново?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари