Бойко Борисов направи голямо предизборно откритие

0
Премиерът откри ключа към благоденствието в асфалта
Премиерът откри ключа към благоденствието в асфалта

Премиерът откри ключа към благоденствието в асфалта

Другите само говорят за Северозапада, ние строим магистрала, хвали се предизборно премиерът.

Премиерът Бойко Борисов направи голямо предизборно откритие - намери ускорител за българската икономика.

"Аз съм убеден, че с построяването на "Хемус" БВП на страната ще се вдигне с поне 10-20%", обяви Борисов по време на първата копка на магистралата от пътен възел Боаза до връзката с пътя Русе - Велико Търново. Новият 134-километров участък ще се изгражда от държавното дружество "Автомагистрали", на което по Коледа правителството написа чек за 1.34 млрд. лева, т.е. строителството ще излезе скъпичко - по 10 млн. лева на километър, пише вестник СЕГА.

Във вторник премиерът инспектира и 10-километровата отсечка между Ябланица и Боаза, която се строи от края на март.

"Работата напредва и е напълно реалистично да е готова през есента, около половин година по-рано от предвиденото. До края на 2022 г. ще минем и Плевен. След това изпълняваме и другите проекти, за да вържем и Търговище, там, където Плевен ще излезе", похвали се Борисов във Facebook.  

По време на първата копка на новия участък той дръпна реч, за да обясни, че всички окайват Северозападна България, но само неговото правителство действа.  

"Финансовият министър е обезпечил плащанията, регионалният министър си действа по отделните лотове. Чували сме всякакви глупости за "Хемус" - въобще няма проекти, никой никога не е мислил да прави "Хемус". Всички умират да говорят за Северозапада, за Северна България и за всичко останало", изтъкна Борисов.

 Той разясни и на Ловешкия владика Гавриил, дошъл да освети старта на новото строителство, колко бързо ще напредне магистралата: "Ей това е, дядо владика, на гола поляна заставаш и ако сме живи и здрави, ще го видиш до бяло до края на годината. Друго си е, като си седнеш на магистралата, и за икономиката ще е друго, ще видиш".  

СТРОИТЕЛЯТ 

Отсечката от Боаза до пътя Русе - Велико Търново трябва да е готова до края  на 2023 г.  Той е разделен на 6  участъка. Сега "Автомагистрали" започва да строи първия - отсечката Боаза-Дерманци, дълга 15 км. Държавното предприятие бе избрано да изгради 134 км от "Хемус" без търг в края на миналата година. То няма опит в строителството на мегаобекти.  Досега се е занимавало основно с ремонти, почистване и поддържане на шосета и решението на правителството породи съмнения, че всъщност основните дейности ще бъдат възложени  непрозрачно на "партньорски" частни фирми, които ще вземат и лъвския пай от отпуснатите от кабинета 1.34 млрд. лева.

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари