Бойко Борисов: Кой измисли дизайна на ''Мерцедеса''? Българите го измислиха!

0
40 българи работят и правят дизайна на всички коли
40 българи работят и правят дизайна на всички коли

Данните са добри, работи се активно. Освен това, което вие изнасяте, МВР са задържали над 62 т нарязан тютюн и ако го превърнете в цигари, можете да сметнете колко ТИР-а са това.

Колегите от Словакия и Унгария изказаха благодарности за реакцията на нашата служба ГДБОП. Две огромни банди в Унгария и Словакия са разбити, подобно на България, където задържахме в Пловдив, с наше ноу-хау и наши консумативи. Така навремето беше с компактисковете, ако си спомняте, като ги притисна държавата те отидоха в Черна гора и на други места. Сега, когато видяха че в България няма шанс, започнаха да изнасят фабриките другаде. Но ние продължаваме с нашето сътрудничество с чуждите служби и поне 10-15 фабрика извън България, които с наша информация на службите до съседите, са разбити.

Това сподели премиерът Бойко Борисов по време на пресконференция, на която бяха представени резултатите от проучването на празните опаковки от цигари, показващи тенденциите и нивата на незаконна търговия с цигари за 2-рото тримесечие на 2019 г., предаде репортер на Novini.bg

"Имаме с 20% спад на туризма тази година, но с 10% по-голям приход от алкохол. Сложихме 24-часов непрекъснат мониторинг на дестилационните колони. Пред всички рафинерии на входовете сме наредили колите на тол и приходите на горивата отидоха веднага в съвсем положителна посока в бюджета. Днес сме дали 30 милиона повече за театрите и културата. Стотици милиони е ефектът за бюджета и за българските граждани. А продължава да се пише, че правителството тотално се провали в разбиването на контрабандата, която преди нас беше много силно развита в България. Тези, които говорят за корупция, може да ги попитате и те ще ви кажат, че най-лесният начин да се изкарат черни пари е от контрабандата на цигарите, които разваляха цялата политическа класа, съдии, прокурори, граничари, митничари и още хиляди знайни и незнайни герои. Политическата воля на прокуратурата и службите мисля, че даде своя резултат'', допълни още премиерът Бойко Борисов.

"Имаме да увеличаваме доходи – догодина с 10 процента за всички служители. Видяхте вчера в Пловдив какъв завод за фарове и стопове на автомобили открихме. И не само че ги произвеждаме, ами и 40 българи ги измислят.

Кой измисли дизайна на ''Мерцедеса''? Българите го измислиха! 

40 българи работят и правят дизайна на всички коли. 200 българи пък пишат софтуера на всички електрически и хибридни автомобили за самоуправление и паркиране и всичко останало. Само че в Пловдив искат и Околовръстното, защото стотици ТИР-ове излизат от фабриките и в противен случай ще блокират Пловдив, затова искат Околовръстното, за което обаче трябват 150 милиона лева. Така че ни трябват пари в бюджета, за да продължи ръстът на икономиката и да сме конкурентноспособни на Балканите'', обясни още премиерът Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари