Бойко Борисов и Делян Пеевски решиха въглищните централи да работят до 2038 година

0
Блокадите на миньорите доведоха до напрежение и в парламента
Блокадите на миньорите доведоха до напрежение и в парламента Снимка: БГНЕС

Блокадите на миньорите доведоха до напрежение и в парламента

Въглищните централи ще работят до 2038 г., решиха Борисов, Василев и Пеевски. Управляващи и опозиция влязоха в сблъсък за това кой е виновен за проблемите и как да се решат, пише NOVA.

По-късно напрежението се успокои. Бойко Борисов, Делян Пеевски и финансовият министър Асен Василев проведоха среща, след която има уверение, че въглищните централи ще работят до 2038 г. Всеки миньор, който иска да напусне, ще получи 36 заплати и на мястото на мини и язовири няма да бъдат изграждани соларни паркове.

„Искам да призова правителството, в което работят стотици хора, бързо да обясни на обществото какво ще се случи на тези места, а не да слагат каруцата пред коня с фирмите”, заяви Бойко Борисов.

„Очакваме премиерът и Министерският съвет да вземат мерки. Както се вижда, до момента не са взети. Важното е в региона да се случат проекти, които ще запазват работните места и хората ще бъдат доволни. За момента не го виждаме”, каза Пеевски.

От ПП-ДБ твърдят, че обсъждания с бранша е имало и дадоха конкретен пример за региона на Стара Загора. „Фактът, че всички държави от Европейския съюз вече са подали своите териториални планове и се възползват от тези пари, потвърждава, че ние отново се бавим в нещо, което трябва да подпомогне тези региони”, обясни Радослав Рибарски.

“Извиване на ръце”

Междувременно парламентът създаде постоянна Комисия за контрол върху управлението на евросредствата. Това предизвика бурни дебати и обвинения.

„Няма да подкрепим създаването на тази комисия, за да избегнем всякакви спекулации относно разходване на средства от еврофондовете. Ние всъщност не даваме повече правомощия на тази комисия. Единственото, което правим, е да увеличим административната тежест на Народното събрание и да дадем още едни пари за председатели, зам.-председатели и колите им”, коментира Стою Стоев от ПП-ДБ.

„Очевидно е, че извиването на ръце в тройната коалиция между ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ продължава. Жалка картинка”, твърди Костадин Костадинов.

„Няколко обръча от фирми се сбиха помежду си. Това е истината. И днес хората отново са на улицата. Вчера Борисов и Денков се били чули и се били разбрали. И двамата го казаха. Може ли някой от тях да каже за какво са се разбрали? Разбрали са се как да си разделят порциите на властта. Единственият извод от всичко това е оставка”, заяви от трибуната Корнелия Нинова.

„Народното събрание има нисък рейтинг, защото изважда на преден план подобни правителства”, смята Тошко Йорданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари