Бойко Борисов: И аз вчера направих голяма глупост

0
Натиках се сред 10 000 души и се прегръщах и целувах, така че...
Натиках се сред 10 000 души и се прегръщах и целувах, така че...

До болниците сложете възможно най-вежливите полицаи

"Патрули по двама души - възможно най-вежливите. Те всички сте вежливи, но най-вежливи, да обяснят, да кажат най-човешки, не да се репчат и да бутат хората, и да викат. Не че го правите, но старата милиция го правеше."

Тази инструкция даде премиерът Бойко Борисов към МВР по време на извънредното заседание на правителството в неделя (8 март), след като бяха потвърдени четири случая на коронавирус в България. На него бяха обсъждани мерки и гласувани решения, свързани със ситуацията.

Борисов поиска полицейски патрул до болничните заведения, за да помагат с тези, които идват да посетят пациентите, и в други ситуации.

"Като дойдат да ги поздравят и проверят, да викнат дежурния лекар... Внимание, поставяте се на мястото на хората в това положение. Идват и искат да си видят роднините, да им махнат през прозореца."

Тъй като заседанието премина в обсъждане и решаване на някои мерки в движение - все още не е ясно дали това важи за всички градове и за кои болнични заведения.

"Банкетите за 8 март какво са, като почнат да танцуват - надали от два метра ще танцуват, затова ги умоляваме... Снощи в 1 часа като минах - цяла София беше - групи, групи и не бяха разтревожени. Но по-добре да са весели и жизнени", коментира още Борисов, който няколко пъти повтори, че разчита на дисциплината на българите да спазват мерките.

"Коронавирусът не подбира. И аз вчера направих голяма глупост, ама нямаше коронавирус и ние подценявахме... На трети март отменихме, но никой не спази. И аз вчера се натиках сред 10 000 души се прегръщах и целувах, така че... Важи за всички, от днес нататък да даваме личен пример как се прави... С маска вече при мен", каза премиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари