Бойко Борисов: Готови сме да затворим границите

0
България се дава за пример на всички за навременните мерки
България се дава за пример на всички за навременните мерки

Европейският съюз затваря границите си за хора от трети страни за период от един месец.

Това обяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет след видеоконферентна връзка с евролидерите, посветена на коронавируса, предаде БГНЕС.

Взе се решение за ограничаване, спиране с някои изключения, за затваряне на границите на ЕС, очакваме откога, каза Борисов. Той подчерта, че България се дава от всички за пример заради навременните си мерки.

“България се дава за пример на всички за навременните мерки. Взе се решение за затваряне на държави от Европейския съюз със страни от третия свят. Абсурд е да се правят екскурзии. Единствено може да преминават ТИР-ове, които превозват важни стоки” каза премиерът.

Борисов заяви, че всички наши сънародници, които са спрени на някои граници, ще се завърнат в България.

“Обещаха ми най-късно до 22 ч. всички наши сънародници, които са спрени на някои граници, с полицейски ескорт да бъдат придружени да си дойдат в България“, каза той.

“Нашите граничари ще имат още една тежка задача. Това, което мисля, че голямата част от българите го осъзнават, ние продължаваме да имаме нулева миграция. Споразумението ни с Турция важи. В другите държави комбинацията мигранти и коронавирус създава невероятни трудности и невъзможност да се справят. Няма нито една държава, която да има достатъчно. Някои дори са в криза. Останах приятно изненадат, испанският и гръцкият колега се обадиха с молба, гледали живата връзка във Фейсбук и снимките с нашите предприятия, голяма молба”, обяви премиерът. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари