Бойко Борисов е сътворил нов политически жанр

0
Пазарене по Facebook стрийминг.
Пазарене по Facebook стрийминг.

Преговорите между евролидерите за ръководните постове в европейските институции се водят на тъмно, а досега хората не са виждали как протичат дебатите, заяви пред bTV политологът доц. Татяна Буруджиева.

Политологът проф. Анна Кръстева отбеляза, че по време на преговорите премиерът Бойко Борисов е сътворил нов политически жанр - пазарене по Facebook стрийминг.

Буруджиева изрази мнение, че действията на българския министър-председател целят да се изложат държавните интереси и да се защитят личните позиции. Трябва да има логика, когато напускаш определени позиции, защото премиерът очерта позицията, че Вебер е техният кандидат, те са си от ЕНП, заяви тя.

Кръстева тълкува тежките преговори между евролидерите като знак за политическа криза.

"Големият парадокс е, че в мига, в който не могат да се разберат, излизат изключително позитивни икономически данни - рекордно ниска безработица. Това не е тотална криза, а политическа криза на лидерството, която има нужда от време, за да се намери компромис", каза политологът.

За Буруджиева спорът за постовете е логично следствие на кризата в отношенията между гражданите и политиците в Европа. Според нея гражданите не са дали възможност на евролидерите да се договарят, както досега, защото картината била много по-пъстра. "Имаме нови лидери с амбиции", обобщи Буруджиева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари