Бойко Борисов: Бюджет няма да има, ако следващата седмица няма правителство!

1
Толкова проблеми в момента стоят заложници на някакви политически игрички, заяви лидерът на ГЕРБ
Толкова проблеми в момента стоят заложници на някакви политически игрички, заяви лидерът на ГЕРБ Снимка: Фейсбук

Толкова проблеми в момента стоят заложници на някакви политически игрички, заяви лидерът на ГЕРБ

"Бюджет няма да има, ако следващата седмица няма правителство! Приходите в хазната за първото тримесечие с това темпо, с което вървят, ще са по-малко с поне 1.5 млрд. Между 10 и 14 юни държавата няма да може да си плаща дори заплатите и пенсиите. Няма как да се работи по бюджет, защото това се прави от мнозинства, които трябва да носят отговорност за него. Без правителство бюджет не се гледа и няма да се гледа - това съм го казал от първия ден. Ако няма редовно правителство, заложник няма да е само държавният бюджет, а и ПВУ, Шенген, Еврозона, еврофондове. Толкова проблеми в момента стоят заложници на някакви политически игрички;

Не е сериозно да се удължава текущият бюджет. Ще направим една държава, която да крета с удължен бюджет без инвестиции, без бъдеще, без нищо. Разбрахме, че са харчени пари от Плана авансово, те трябва да се върнат, иначе няма как да се кофинансират проектите. Докато си играем на войни, държавата отива в канала! Защо отговорността да е само наша? Тя е на всички!

Работим върху първия мандат. Оптимист съм, защото всички са пратени тук, в Народното събрание, за да решат тези основни политики, плюс правосъдната реформа и законите, изготвени от Крум Зарков, които както обещахме ще подкрепим. Вчера го направихме в правна комисия, сега ще го гласуваме и в пленарна зала. Ние не работим срещу хора и личности, от месеци аз и партията декларираме, че ще подкрепим тези закони. Кое е новото?

Конституционно правителство също е вариант, както е казал Христо Иванов днес в интервю за "Дневник". Промяната на Конституцията изисква поне 160 гласа. В следващите няколко дни може да се направят още совалки по тази тема;

Няма никаква лична атака срещу главния прокурор. Това, което правим като партия, е това, което сме обещали на избирателите си и на евроатлантическите си партньори - да подкрепим съдебната реформа. Механизмът за контрол бе вкаран и в Плана за възстановяване, а там има 60 милиарда лева в полза на българите. Да ги рискуваме ли?

Какво се случва с Бойко Борисов няма никакво значение, има значение какво ще се случи с държавата. Никога моето име или аз самият няма да стана заложник на каквото и да е!", пише Борисов във Фейсбук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    daskal
    До 1 и 2 - Ами не може да се махне просто така. Избран е. Като си изберем друг, тогава ще се махне. Ама трябва да гласуваме. Не 30-40%, а поне още толкова. Иначе неговите слуги и купени аборигени пак ще вкарат вътре.
  • 7
    2
    Mkjhg
    Пак заплахи! Тоя по друг начин не може да управлява! Само заплахи и манипулации!!! Махни се от политиката! Излез от народното съброние! Не разбра ли,че никой не иска да влиза с тебе в демагогии! Махни се! За да продължи нормалния живот,не трябва ГЕРБ да е в политиката ! !!!
  • 14
    1
    Русе
    Бойко, най-добре е тебе да те няма - тогава ще има и правителство и бюджет и пари за всички /защота няма как да ги крадеш/ Ти Бойко си основната причина за кризата в България Иди си - за сега в Банкя, после в затвора - и ни остави да си оправим държавата
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари