Богати русенци изгърмяха с над 25 бона

0
Само за вчера телефонни измамници забогатяха с хиляди левове от доверчиви пенсионери
Само за вчера телефонни измамници забогатяха с хиляди левове от доверчиви пенсионери

На 19.10.2016 г. в ОДМВР - Русе в 13:30 часа е получен сигнал за извършена измама. На 19.10.2016 г. към 08:30 часа на стационарния телефон на 84 годишна жена се получило входящо обаждане. Жената чула непознат мъжки глас да обяснява, че е Георги Георгиев - полицай от Трето РПУ - Русе, че полицията разследва група измамници, които се подслушват от тях и всеки момент тези измамници ще й позвънят.

"Полицаят" й казал, че трябва да съдейства на полицията за залавянето на измамниците, като окаже пълно съдействие и им даде всички възможни пари за да могат бандитите да бъдат заловени с парите, в противен случай нямало да има доказателства за измамната дейност на бандитите. По указание на Георгиев жената му дала адреса си и номера на мобилния си телефон, като двамата водили интензивна комуникация до последно.

Последвало обаждане на стационарния телефон на жената, като непознат мъж започнал да я заплашва, че ще я убие, че ще я заколи за да й вземе бъбреците ако не му бъдат дадени 15 000 лева. В дамска чанта тя поставила пари - 1000 евро от банкноти по 50 евро; 338 долара (банкнота от 100 долара, другите по 20, по 10 и по 5 долара); около 300-400 лева и бижута, след което пуснала чантата през прозореца на къщата си, но се отдалечила от прозореца за да не пострада при евентуалната престрелка между полицията и организираната престъпност.

По указание на полицая отишла до банка, откъдето изтеглила сума в размер на 3000 евро. 2700 евро от тях поставила в кош на улицата. Отново по указание на "полицая" отишла и в друг клон същата банка, но там не можала да изтеглила суми поради намеса на полицията. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК.

На 19.10.2016 г. в ОДМВР - Русе в 15:00 часа е получен сигнал за извършена измама. На 19.10.2016 г. към 12:30 часа на стационарния телефон на 68 годишен мъж се получило входящо обаждане. Мъжът чул непознат мъжки глас да обяснява, че е старши следовател Павлов, че полицията е по следите на група измамници, които са подслушвани от полицията и всеки момент ще му позвънят.

Павлов помолил за съдействие той да ги задържи по-дълго на телефона и да изпълнява нарежданията им. гражданиба обяснил на "следователя" с какви влогове в банки разполага. Последвало обаждане на мобилния телефон на жертвата, който той бил продиктувал на "следователя" , като са се обадили "от болницата, че дъщеря му била оперирана след катастрофа и операцията трябвало да се заплати като струвала 18 000 лева".

Мъжът изтеглил 15 277,00 лева от клон на банка ги оставил до трафопост в градинката на корабния техникум, като не гледал дали някой ги взема. След това получил указания по телефона да се изтеглят и други пари. Мъжът изтеглил от друга банка сума от 25 433 лева, но решил да предаде парите на полицая  очи в очи, а не да ги оставя на улицата. Във втората банка дошли служители от полицията и предотвратили предоставянето на изтеглената сума.  По случая е образувано досъдебно призводство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК.

На 19.10.2016г. около 12:30 часа  на стационарния телефон на жена на 73 години се обадило лице, което се представило за полицай на име Димитър Христов. Съобщил й, че се провежда полицейска операция по задържането на членове на престъпна група, тя трябвало да постави в чанта всичките си пари и да ги хвърли през терасата. Парите били нужни за залавяне на измамниците и след приключване на операцията той лично щял да и донесе парите у тях.

Жената хвърлила празна чанта на земята, но мъжът представящ се за полицай и казал да хвърли чанта с парите, защото щяла да му провали операцията. Тя поставила сумата от 2000 лева и 3500 евро в една текстилна чанта и я хвърлила от терасата на жилището си. Обща сума на предадените пари възлиза на около 9000 лева, които били взети от млад мъж, на който жената не може да даде описание.  Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал.1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари