БОЕЦ поиска мисия на Брюксел да се занимава с ваксините у нас

1
Изпратено е официално писмо до Брюксел
Изпратено е официално писмо до Брюксел

БОЕЦ поиска мисия на Брюксел да се занимава с ваксините у нас!

Изпратихме официално писмо до Брюксел, с което искаме създаването на Мисия за България, включваща и представители на неправителствени организации, както и представители на българските медици, която мисия да се занимава с логистиката, транспорта и реализацията на ваксините срещу коронавирус в България!

В документа до Брюксел се казва:

"Чрез своите действия българското правителство унищожава и последното доверие в институциите и ваксината. Демонстративното разкарване на ваксините с камиони за кренвирши и съхраняването им в 45-годишни руски хладилници не увеличава доверието на хората във ваксината, напротив! Така, чрез своята некомпетентност, самото правителство отблъсква хората от ваксините и засилва съмненията.

Настоящото българско правителство, чрез неадекеатни действия и бездействие доведе България до първото място по смъртност от COVID 19 в Европа. Сега залогът е още по-голям. Кампанията с ваксинирането срещу вируса може да спаси хиляди човешки животи, съдби и бизнеси. А може да е поредният провал, който ще плащаме не само с милиони лева, а и с човешки животи.

БОЕЦ се обръщаме към ЕК, позовавайки се на ценностите на европейската солидарност и като представители на гражданското общество в България изискваме от ЕК да излъчи мисия, включваща и представители на българските медици и неправителствени организации, която да разследва всички дейността по транспорт, логистика и реализация на ваксините.

БОЕЦ заявяваме своята готовност за сътрудничество и включване в дейностите ръководени от Мисията.

Своеобразен ЧЕРВЕН КАРТОН за Буда и бандата му! Битката продължава!

27.12.2020г. Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари