БОЕЦ: МВР проверява Делян Пеевски

0
От гражданско движение са представили данни за извършените от Пеевски сделки през последните години
От гражданско движение са представили данни за извършените от Пеевски сделки през последните години Снимка: БНТ / архив

От гражданско движение са представили данни за извършените от Пеевски сделки през последните години

Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) към МВР е започнала проверка срещу депутата от ДПС Делян Пеевски.

Това съобщи гражданско движение "БОЕЦ" на сайта си.

Според информацията проверката е по сигнал от 10 януари тази година на движението за корупция и пране на пари. С него организацията иска да се провери как е забогатял депутатът "от собственик на стар Опел за няколко месеца се превърна в мултимилионер собственик на медии и активи на стойност няколко десетки милиона лева и то официално".

"Сигналът ни е основан на предишни сигнали до прокуратурата и КПКОНПИ, по които не бе извършена проверка, както и на данни от „Капитал“ и други медии, че през последните седмици Пеевски е извършил продажба на недвижими имоти собственост на неговата фирма „Интръст“ на стойност няколко десетки милиона лева", пишат от БОЕЦ.

Припомняме, наскоро стана ясно, че Пеевски е разпродал редица имоти в София - от апартаменти през незастроени парцели, магазини и офиси и до почивна станция на Витоша на обща стойност над 15 млн. лева, въпреки наложените му санкции по закона "Магнитски".

Преди Коледните празници пък фирмата на Пеевски "Интръст" е продала имущество в страната за 4.85 млн. лева на компанията "Стройко 2011". Тя е собственост ММА треньора Севастиян Костов.

Именно обстоятелствата около тези сделки трябва да бъдат проверени от МВР според "БОЕЦ".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари