БНБ постави под наблюдение проблемни банкомати

0
Устройствата не приемат банкноти от 50 лева
Устройствата не приемат банкноти от 50 лева

Устройствата не приемат банкноти от 50 лева

Поради специфичен технически проблем някои машини за самообслужване на банките (банкомати) не приемат банкноти с номинална стойност 50 лева, за което банките следва да са уведомили клиентите си, съобщава Българската народна банка (БНБ) в отговор на запитване от БТА.

Проблемните машини са поставени под наблюдение от БНБ, информация за което е публикувана на страницата на БНБ в интернет на електронен адрес: https://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_download/nc_proc_mach_test_selfs_а2_bg.pdf.

След отстраняване на проблема от съответния сервизен оператор и след преминаване на успешни тестове на машините от страна на БНБ, ще бъде възстановено приемането на банкнотите с посочения номинал, пишат от БНБ.

Днес в редакцията постъпиха сигнали от потребители, че банкоматите на определени банки не приемат банкноти с номинал 50 лева, емисия 2006 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Ема
    До"1".в чужбина хората плащат някои сметки ,като пъхат пари в него, не знам дали тука има такава опция..
  • 3
    3
    Заинтересован
    Може ли да се пъхне мещо друго там и след дълго клатене напред и назад кой ще изпита по голямо облекчение,Аз или банката.Ами кой ще се изпразни първи,обилно и в повече,Аз или банката? Отивам да ги клатя.
  • 2
    2
    Значи
    На слабоумни има ли смисъл нещо да се обяснява ?
  • 0
    1
    Аз
    Някой да обясни кой и защо пъха банкноти в банкомат?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари