БЛС: Спрете атаките срещу лекарите!

1
Националният съвет на БЛС застава зад спешните медици
Националният съвет на БЛС застава зад спешните медици

Националният съвет на БЛС застава зад спешните медици

Във връзка със станалите публично достояние случаи от последните дни: трагичният инцидент от град Русе и случилото се в УМБАЛСМ “Н.И. Пирогов”, при които по един или друг начин беше поставена под съмнение експертизата на колегите от ЦСМП - Русе и на тези от най-голямата спешна болница у нас ясно заявяваме: Посегателствата над медици под каквото и да било форма трябва да приключат! Спрете атаките срещу лекарите! Оронването на престижа на лекарите, незачитането им, опитите да бъде унижавано достойнството им говори ясно и недвусмислено за разпада ни като общество!

Само за седмица нашите колеги станаха обект на редица коментари и интерпретации, които не само поставиха под съмнение техния професионализъм, правото им на глас, но и индиректно внушиха вина на лекарите и медицинските специалисти, което за пореден път ги постави под прицела и гнева на обществото.

Националният съвет на БЛС апелира и е категоричен, че високо специализирана и научна материя е редно да бъде коментирана само и единствено от специалисти. Всякакви други интерпретации и коментари водят до подвеждане на обществото и носи негативи за всички страни.

И още: Индиректната злоупотреба със служебно положение, заплахите, поставянето под съмнение на професионализма на екипите на най-голямата спешна болница е недопустимо и излиза извън рамките на нормалността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    до иво
    Пожелавам ти, като ти се наложи лекарска помощ, да попаднеш точно на такъв! Нали сам си ги квалифицира, няма да рИвеш!
  • 2
    2
    Xyz
    Ами господине само лекарите ли са виновни или това е българска народопсихология. Всеки е много компетентен, а в същото време нищо не знае, но си навира носъ където не му е работата. Ще дойде ден когато няма да има спешни медици, и то много скоро
  • 0
    1
    Ivo
    Ами то има ли лекари?Алчни говеда,са, невъзпитани и прости,с лошо отношение!!!Така,че.....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари