Близо 8000 километра от пътищата плачат за ремонт

0
Това коментира заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Шушков
Това коментира заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Шушков Снимка: МРРБ

Това коментира заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Шушков

Близо 8000 километра от републиканската пътна мрежа са в аварийно или предаварийно състояние. Трябва да продължим започнатите инфраструктурни обекти – доизграждането на автомагистрала „Хемус“, пътя Видин – Ботевград и да започнем нови обекти, които не търпят отлагане. Надявам се да бъдем финансирани от бюджета. Ние сме и министерството на българските общини, които без наша помощ не биха се справили с бюджета. Това каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Шушков в предаването „Неделя 150“ на БНР по повод предложените в проектобюджета за тази година около 3 млрд. лв. за ремонт и изграждане на пътища.

Регионалният заместник-министър изрази очакване скоро да започне строителството на пътен възел на магистрала „Струма“ при гр. Кресна, в посока София, където транспортната ситуация в момента е конфликтна. И обясни, че след получено разрешение от Басейнова дирекция Благоевград всички процедури са завършени за него, както и за предстоящия за изграждане мост в лот 3.1 на магистралата в посока София – Кулата. Сега съществуващото съоръжение на път Е79 е в предаварийно състояние и е опасно за преминаващия там трафик.

По отношение на предстоящото увеличение на тол таксите Николай Шушков напомни, че предвиденото от предишното правителство повишение на тарифите им от 1 януари 2023 г. беше отложено, за да омекоти натиска на инфлацията. Предложението е то да влезе в сила от 1 юли, като бъде 50% от сега действащите такси в съответствие с приетото през миналата година решение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    daskal
    Краденето от пътни "ремонти" се оказа особено сладко и ефективно.
  • 4
    1
    Lucky
    На Хемус е страшно. Нормално може да се кара само в лявата лента. В дясната има дупки по 20 см. Много внимавайте.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари