Близо 580 души са арестувани при акция "Бяло"

0
Важно е да направим така, че хората, които разпространяват наркотици, да нямат достъп до нашите деца и българските училища, заяви министър Демерджиев
Важно е да направим така, че хората, които разпространяват наркотици, да нямат достъп до нашите деца и българските училища, заяви министър Демерджиев Снимка: БТА

Важно е да направим така, че хората, които разпространяват наркотици, да нямат достъп до нашите деца и българските училища, заяви министър Демерджиев

Близо 580 човека са арестувани при акцията срещу наркотици, образувани са 470 досъдебни производства каза главният секретар на МВР Петър Тодоров, предаде БТА. Акцията "Бяло" започна на 7 декември.

"Вчера стигнахме високо в една такава престъпна верига", каза по повод случая в Джулюница вътрешният министър Иван Демерджиев и посочи, че тази акция е резултат от съвместната акция с прокуратурата.

При акцията са задържани близо 200 кг марихуана, което се равнява на около 200 хил. дози. Сред задържаните са помагачи, съдържатели на оранжерията и разпространители.

"Държавата трябва да е безкомпромисна в борбата с престъпността, ако искаме да осигурим сигурност и спокойствие. Тази напаст доби сериозни размери", каза министърът.

"Шестима са задържани в Джулюница. Разпространител е 16-годишен. Той, освен извършител, е и жертва на престъпните групи", каза директорът на националното следствие Борислав Сарафов. Дрогата е била за регионите около Горна Оряховица.

В рамките на акцията в страната са проверени около три хиляди училищни райони, посочи главният секретар Петър Тодоров. В неделя Демерджиев отново ще е в Турция, където разговорите ще са в посока противодействие на каналджийството.

"Когато ударим тези канали от двете страни на границата, ефектът ще е много по-добър", каза Демерджиев.

"Известно време имаше вакуум в съвместните действия на МВР и прокуратурата. Това даде негативен резултат. Сега възстановяваме диалога", каза директорът на националното следствие Борислав Сарафов.

"Държавата трябва да има проактивен подход, за да гарантираме сигурност", посочи Сарафов.

По думите му напливът на мигранти е бедствие. Истинските извършители са каналджиите. "Генезисът на тези престъпления е извън страната ни. Това е високоорганизирана престъпна дейност", каза Сарафов и посочи, че трябва да заловим каналджиите, а не да гоним мигрантите.

"Убеден съм, че безвремието приключи. Акциите не са самоцел, а за да бъдат събрани доказателства", посочи Сарафов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари