Близо 400 души са на опашката за общинско жилище в Русе

4
С приоритет са многодетните семейства, хора с ТЕЛК, както и семейства с деца с увреждания
С приоритет са многодетните семейства, хора с ТЕЛК, както и семейства с деца с увреждания

С приоритет са многодетните семейства, хора с ТЕЛК, както и семейства с деца с увреждания

Община Русе изготви и обяви проекто-списък на крайно нуждаещи се домакинства, които подлежат на настаняване под наем в общински жилища през 2024. Там фигурират имената на 181 души, които не са успели да бъдат настанени през миналата година. Към тях ще бъдат прибавени още 196 граждани, които са заявили желание да ползват общинско жилище, предава БГНЕС.

Основните критерии, които се вземат предвид при класирането на кандидатите за общинско жилище, са адресна регистрация. Тя трябва да е за Община Русе поне от 5 години и доход на домакинството, като с приоритет са многодетните семейства, хора с ТЕЛК, както и семейства с деца с увреждания. От общината постоянно извършват и проверки на недобросъвестни потребители на този вид социална услуга.

В срок до 16 януари всеки, който е картотекиран и желае да бъде включен в окончателния списък за настаняване в общински жилища, следва да подаде заявление за това до кмета на Община Русе в Центъра за административни услуги и информация. Те ще се разгледат от комисия в края на месец януари, обясни зам.-кметът Златомира Стефанова. Тя съобщи, че окончателният списък ще бъде изготвен и ще се съхранява в ОП "Управление на общински имоти".

На този етап наемните цени се запазват, но може да претърпят промени заради новото райониране на Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    5
    Възмутена
    А тези ,които живуркат на гърба на съседите, крадат ток, манипулират водомерите и с подкрепата на общинари и водното им начисляват 000 кубици вода, за сметка на Общия водомер и съседите, такива боклуци са в тежест не само на съседите, а и на обществото, защото нарочно не работят никаде, нагушили са се с бързи кредити, за които ЧСИ им диша във врата. Тези паразити , мразят да си плащат сметките, и обожават да лежат на гърба на другите. Отвратително поведение.😡😡😡😡
  • 7
    4
    СвръхАз
    Трябва при предоставяне на общинско жилище първо да има образователен ценз минимум средно образование, и подписан договор за работа, да се докаже, че семейството се издържа от работа. Трябва и да не се получават помощи. Тази помощ от страна на общината е достатъчна. При неспазване на реда, и вдигане на шум, изхвърляне на отпадаци и незачитане на законите - отнемане на правото за жилише и изселване!
  • 5
    3
    туман
    Ако кандидата не е лилав, няма късмет да има с жилището
  • 4
    2
    Alèx
    АФРОАМЕРИКАНЦИ НА СВОБОДНА ПРАКТИКА! А за каруците и конете ша има ли място?И ко имат малки, ша са многодетни коне! Малииий, цялта къща!
  • 27
    1
    М-хм,
    От тия 400 - 350 са местни афро-американци!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари