Близо 360 мажоретки дефилираха в центъра на Велико Търново

0
Фестивалът се провежда в рамките на два дни
Фестивалът се провежда в рамките на два дни Снимка: Николай Венков

Около 360 мажоретки от 9 града на България, предвождани от ученическия оркестър „Джуниър бенд“, дефилираха в центъра на Велико Търново

Те са на различна възраст и са част от първия Национален фестивал по мажоретни дисциплини „Търновска перла“, организиран от Виктория Петкова и Габриела Иванова, уточнява Янтра Днес 

Участничките от В. Търново са най-многобройни. Мажоретките от старата столица са над 100 и са от спортен клуб „Астреа“, ОУ „Бачо Киро“ и ДГ „Соня“.

Фестивалът се провежда в рамките на два дни. В първия участниците се състезаваха в дисциплината Дефиле-100 м. Тя е много атрактивна, защото отборите показаха своите умения преминавайки дистанцията пред погледите на зрителите и сертифицираното жури.

Вторият ден ще продължи в Летния театър в парк „Марно поле“, където публиката ще може да се наслади на най-новата дисциплина от олимпийските игри във Франция 2024 г. – изкуството на мажоретните състави . Там състезателната програма стартира в 10,30 ч., а в 15 ч. ще бъде награждаването. Дисциплините, в които ще се съревновават участниците ще са Композиция с помпон, Композиция с батон, Композиция с флаг, Класически мажоретки и Шоу. Участията са както групови, така и индивидуални. В края на фестивала всички отличили се отбори ще получат грамоти и купи, като награди има и за техните ръководители.

„Ние, мажоретките от В. Търново, се радваме да посрещнем на този красив празник нашите приятели от Ботевград, Г. Оряховица, Добрич, Нови Пазар, Русе, София, Тервел и Хасково“, обърнаха се към своите гости момичетата от старата столица. От името на градоначалника Даниел Панов и Община В. Търново приветствие поднесе Нейко Генчев, зам.-кмет на болярския град. „Пред очите ни се ражда нещо прекрасно, което се надявам, всъщност убеден съм, ще се превърне в една хубава традиция“, каза той. „Изключително щастливи сме, че успяхме да организираме във В. Търново събитие от такъв мащаб, защото градът заслужава да види тази красота“, сподели Габриела Иванова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари