Близо 210 са кандидатите за депутати в Русе

0
24 политически сили са се регистрирали до момента в РИК - Русе
24 политически сили са се регистрирали до момента в РИК - Русе Снимка: Dunavmost

24 политически сили са се регистрирали до момента в РИК - Русе

Днес е крайният срок, в който районните избирателни комисии /РИК/ регистрират кандидатските листи.

До 17:00 часа партиите, коалициите и инициативните комитети могат да направят предложения до РИК за регистрация. От РИК уведомяват Централната избирателна комисия /ЦИК/ за регистрираните кандидати не по-късно от 24 часа след изтичане на срока за регистрация, т.е. най-късно до края на утрешния ден. Същевременно през днешния ден всяка партия или коалиция може да поиска да бъде заличена регистрацията ѝ за участие в изборите.

Ализан Яхова отново поведе листата на ДПС в Русе

Областният управител на Русе Анатоли Станев се надява на смислена политическа кампания, която да е базирана на идеи. „Няма смисъл от нападки и безсмислени обещания, важно е какво може да постигнато за града, областта и страната“, коментира Станев, съобщиха от Областна администрацияРусе.

До момента в Русенско са се регистрирали 24 политически сили от общо 29. Общият брой на кандидатите за народни представители понастоящем в региона е 209.

Част от партиите са само с по един кандидат за депутат. Това са „Пряка Демокрация“ и „Коалиция за теб България“. Други шест политически сили пък са регистрирали листи само с по двама кандидати. Става дума за „Правото“, „Атака“, „Българско национално обединение“, „Консервативно обединение на десницата“, „България на труда и разума“, както и „Движение на непартийните кандидати“.

Бойко Никифоров оглави партийна листа от двама кандидати в Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари