Близо 11 милиона лева могат да усвоят училища за STEM кабинети в Русенско

0
За училище "Възраждане" ще бъдат вложени над 3 милиона лева
За училище "Възраждане" ще бъдат вложени над 3 милиона лева Видео: Кис 13

За училище "Възраждане" ще бъдат вложени над 3 милиона лева

Близо 10,8 милиона лева може да усвоят 38 училища в община Русе за изграждане на STEM кабинети.

Финансирането е по програма "Образование", съгласно Плана за възстановяване и устойчивост.

В три основни приоритета е насочена програма "Образование" до 2027 година. Приобщаващо образование и интеграция, връзка с пазара на труда и модернизация. Именно тук попада и мярката за изграждане на високотехнологична училищна среда по Плана за възстановяване и устойчивост. За община Русе максималният размер на финансирането е близо 10 800 000 лева, информира телевизия Кис 13.

Училищата, които вече имат изградени STEM кабинети, могат да се възползват от финансиране по мярката за допълнителна модернизация на средата.

Община Русе вече кандидатства по Плана за възстановяване с проекти за модернизация на образователната среда, като един от ползвателите на безвъзмездната финансова помощ е училище "Възраждане". Прогнозната стойност на предвидените дейности, включително и изграждане на достъпна среда и обособяване на STEM кабинети в училището, възлиза на близо 3 300 000 лева с ДДС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    11
    до 10
    Като те чета си спомням уводните статии в "Работническо дело" - същият критикарски дух, същите лозунги и същата липса на конкретика. Наздраве, другарю!
  • -8
    10
    Русе
    Хейтърите и лузърите храчат непрестанно срещу българите и развитието им. Въпреки всичко България ще я бъде. Ако България не се развива , само насърчава дебилизма и тежките недъзи , а това не го иска никоя държава .
  • 11
    9
    ДО ВТОРИ
    ЛИЧИ СИ ЧЕ СИ БИЛ В ПАРТИИНАТА ШКОЛА НА ГЕРБ ПОД ДУХНОВНОТО НАСТАВНИЧЕСТВО НА НЕБЕЗИЗВЕСТНИЯТ И МНОГОУВАЖАВАН ОТ РУСЕНЦИ Г-Н П.Д.НУНЕВ.ПРОСТО БЛЕСТИШ.ВЕРЕН СЛЕДОВНИК НА БОЙКОВИ И НУНЕВИ ПОВЕЛИ.ЕЙ ТАКИВА СА НУЖНИ ДНЕС НА ДНЕВЕН РЕД.ХОРА СЪС ЗАМАХ И РЕЧНИК БЛИЗЪК ДО НАРОДОВЛАСТИЕТО И .......ТАМ ВИ СЪБИРАТ САМО ОТ МАГНАУРСКАТА ШКОЛА. НА БЯЛА И БАНКЯ.
  • 12
    8
    Предложение
    Да им метнем един як бой на местните и централните управници и бизнесмени......време е отдавна.Безродници и предатели.Лицемерни мърши крадливи и боклуци.Измет..
  • 14
    7
    До 4-ти
    Идеална възможност парите да се трансформират във хотели,вили,лимузини,почивки на екзотични места,инвестиции в силикон на курвалеси,мутреси и опитване на скъпи и прескъпи блюда и напитки,а има родители които нямат пари да купят учебници на децата си,пособия и да им подсигурят топла стая за спане и учене защото не мога да платят ток 400/500 лв. със заплата от 700/900 лв. Ами закуска и дрехи,транспорт? Културни мероприятия,спорт и *Опознай Родината за да я Обикнеш"? Сбъркана работа е в България.Така е защото ни управляват сбърканяци.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари