Близките на Светомира, убита при катастрофа в Шумен, излязоха на протест с искане за ефективни присъди

0
Обвиненият за катастрофата Жечко Кюркчиев беше пуснат под парична гаранция от 25 000 лева
Обвиненият за катастрофата Жечко Кюркчиев беше пуснат под парична гаранция от 25 000 лева

Обвиненият за катастрофата Жечко Кюркчиев беше пуснат под парична гаранция от 25 000 лева

Близки на загиналото при тежка катастрофа в Шумен 22-годишно момиче излязоха на протест. Те настояват за съдебна реформа и по-бързо следствие. Автомобилът на жертвата беше ударен на 28 септември на кръгово кръстовище в центъра на града от джип с висока скорост.

Обвиненият за катастрофата Жечко Кюркчиев вече не е под домашен арест. Той беше пуснат под парична гаранция от 25 000 лева. Случаят беше иззет от следствието в столицата, а семейството на починалата се включи в изготвянето на Пътна карта заедно с Института за пътна безопасност. Тази карта вече е внесена в Народното събрание за обсъждане и според близките предлага мерки за по-ефективни разследвания и присъди на пътни инциденти.

„Разчитаме на обективност от страна на институциите. В последно време живеем в страх дали като излезем, ще се приберем или някой ще ни прегази. Може да видим тази Пътна карта на сайта на Института за пътна безопасност”, каза в ефира на NOVA бащата на загиналото момиче Анатолий Станчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари