Близките на Алекс от Бяла: 4 години за убийство на дете?!

2
Лелята на момчето през сълзи обясни, че трябва промяна в закона, който позволява подобна присъда за убийство
Лелята на момчето през сълзи обясни, че трябва промяна в закона, който позволява подобна присъда за убийство Снимка: БНТ, стоп кадър

Близките на 18-годишния Алекс Ангелов от Бяла, който почина от нараняванията си след сбиване пред местната дискотека, са огорчени от присъдата от 4 години и половина затвор, която постанови Върховния касационен съд на обвиняемия Валентин Маринов

Те настояват за промяна в закона, която да не позволява промяната на показанията по време на съдебния процес да смекчава драстично наложената присъда, предава Пламенка Тонева за БНТ. 

На първа инстанция съдът в Русе осъди на 20 години затвор Валентин Маринов заради убийство по хулигански подбуди. След промяната на показанията обаче, на втора инстанция съдът във Велико Търново променя мотивите за убийството от хулигански подбуди в убийство по непредпазливост. Така присъдата от 20 години става на 4 години затвор.

Върховният касационен съд потвърждава това решение като налага 4 години и половина ефективна присъда.

Сбиването пред дискотеката, което води до смъртта на Алекс е от 2017-та година, а осъденият за деянието вече е на свобода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари