Близки на починалата родилка винят лекар за смъртта ѝ

28
Детето е станало на 10 месеца, грешка на доктора, г-н Минков, пренесла е бременността, оплаква се  свекървата Айсел Юнуз
Детето е станало на 10 месеца, грешка на доктора, г-н Минков, пренесла е бременността, оплаква се свекървата Айсел Юнуз Видео: bTV

Прокуратурата в Силистра разследва смъртта на бременна жена на 29 години.

Тя е починала дни преди датата, определена за раждането.

Състоянието на 29-годишната Джеврие Юнуз рязко се влошило в понеделник сутринта и съпругът ѝ повикал линейка. Медиците обаче не успели да я спасят. Близките получили днес резултата от аутопсията, според който детето е преносено, предава bTV.

Детето е станало на 10 месеца, грешка на доктора, г-н Минков, пренесла е бременността, на 10 месец е било детето, вътрешен кръвоизлив е получила и е отровила майката. Как не е видял, как не е можал да разбере, детето е на десетия месец“, оплаква се свекървата Айсел Юнуз.

Акушер-гинекологът на жената д-р Любомир Минков е водил първите ѝ две бременности, казва че сега проблем не е имало.

„Нещо се е случило, инцидент в къщи и тя дойде в Спешния център в състояние на кома. По думите на нейните близки просто е паднала и нейните близки са я намерили в състояние и са потърсили спешния екип. Тя беше в края на бременността, беше планирана за днес да ѝ направя цезарово сечение“, заяви д-р Любомир Минков.

Разследване на всички възможни версии, сред които и лекарска небрежност води Окръжната прокуратура в Силистра.

Сега ще се проверя всички прегледи, ще се провери това което е извършено преди и по време на нейната бременност, и преди настъпване на смъртта й“, съобщи Ивелин Чафаланов, говорител Окръжната прокуратура в Силистра.

Ако се докаже лекарска грешка и вина, за такова престъпление законодателят е предвидил затвор до 6 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Почивката - Просто си гледаш децата на друго място.

Харесай Дунавмост във Фейсбук