Близки и приятели се простиха с Радосвет Радев

0
Сред дошлите на поклонението днес бяха президентът Румен Радев, политици, представители на различни институции и организации, на бизнеса, журналисти, колеги и приятели
Сред дошлите на поклонението днес бяха президентът Румен Радев, политици, представители на различни институции и организации, на бизнеса, журналисти, колеги и приятели Видео: NOVA

Той почина внезапно на 61-годишна възраст

Стотици близки, приятели и колеги, политици и общественици си взеха последно "Сбогом" с Радосвет Радев. Поклонението се състоя в столичния храм "Света София", предаде NOVA.

Председателят на Българската стопанска камара и създател и изпълнителен директор на "Дарик радио" почина внезапно на 61-годишна възраст на 6 август.

Сред дошлите на поклонението днес бяха президентът Румен Радев, политици, представители на различни институции и организации, на бизнеса, журналисти, колеги и приятели.

"Радосвет Радев беше човек с размах и на мисълта, и на действието. Той беше от хората, които се бореха до последно за предвидима и благоприятна среда за развитие на българския бизнес. Той беше сред хората, които още в началото на демократичните промени не само осъзнаха, че не можем да прогресираме като общество без медиен плурализъм, без свободни и обществено ангажирани медии, но и сам създаде такава медия и я ръководи изключително успешно. Да се общува с него беше истинско удоволствие! Ще ни липсва", каза пред журналисти държавният глава.

"Той беше един от хората, които промениха медийната среда в България”, каза Ники Кънчев.

„Всички много го обичахме”, добави Константин Вълков – програмен директор на „Дарик радио”.

„Той беше един светъл и готин човек с елегантна интелигентност, с когото можеше и да си говориш за всичко, и да се забавляваш. Ще ми липсва много”, каза президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари