Блъснаха момче с колело на кръстовището на Симовата мелница

3
16-годишен велосипедист пострадал при пътен инцидент в Русе
16-годишен велосипедист пострадал при пътен инцидент в Русе Снимка: Dunavmost / Архив

16-годишен велосипедист пострадал при пътен инцидент в Русе

На 13 септември около 16:45 часа на бул. "Цар Освободител", на кръстовището с булевард "Христо Ботев", е възникнал пътен инцидент с леко пострадал.

До произшествието се е стигнало, след като велосипед, управляван от 16-годишен младеж, е навлязъл в кръстовището при забраняващ червен сигнал на светофарната уредба. Велосипедистът е отнел предимството на лек автомобил „Фолксваген“ с водач жена на 49 години.

При удара е пострадал 16-годишният велосипедист, който е бил откаран и настанен в болница „Канев“ с диагноза комоцио и натъртване по коляно.

Екип на пътна полиция е документирал инцидента с причина – нарушаване на предимство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -7
    5
    СвръхАз
    ДАААА! Десет години каторга! Безплатен труд в урановите мини! Ако няма такива, да изкопае, и после да работи там! Да го Убием, Да му извадим вътрешностите, и те да станат външности! Да го изядем! ЖИВ!!! Наред ли сте, хора? Дете! С колело! било взело предимство, последствия?!...Вие не бяхте ли деца? Нямахте ли колелета? Не грешахте ли? Всеки търси някаква отговорност от някой, а защо? По леко, по спокойно! Да се радваме, че всички са живи и здрави. Може би лееееко-поизнервени, но карай. Общината да сформира комисия, и да иследват кръстовището. Да се вземат мерки, и после - следващото, и така...
  • 19
    4
    Фртио
    Е,какъв е проблема???Не е спазил правилата!!!Какво искате???Да си носи последствията!Да се търси отговорност от пишлемето!!!
  • 9
    3
    User
    Точно на Симовата мелница, където велоалеята от бул. Христо Ботев продължава към връзката с велоалеята на бул. Цар Освободител, има огромен риск за живота на велосипедистите. След ремонта, който ВИК направи, велоалеята слизаща от бул. Христо Ботев свършва директно в тротоар с височина една педя, където всъщност алеята продължава, за да прекоси малкият остров между бул. Христо Ботев и Цар Освободител. Това се случи след ремонта на ВИК, които не възстановиха съществуващия преди това бордюр за достъп, предназначен да улеснява преминаването на велосипедисти, инвалидни колички и детски колички от пътното платно към тротоара. Сега велосипедистите, за да продължат към велоалеята на бул. Цар Освободител от бул. Христо Ботев трябва да излязат в насрещното движение на идващия от бул. Бозвели поток от коли.
  • 9
    2
    Гост
    Някой велосипедисти са непълнолетни и дори малолетни. Не можеш да очакваш от едно дете, да научи ЗДвП. Същото е и за пешеходците. Точно за това, шофьорите на МПС знаят, че пешеходецът е винаги с предимство и трябва да го пазят. Пешеходците са малки деца, стари хора, не чуват, не довиждат, едвам вървят и не всички познават знаците и законите за движение. И много от колоездачите са такива. Да, има и много колоездачи, които карат вандалски и са правоспособни шофьори, но не спазват. Казусът не е толкова елементарен. Някои страни си имат велопатрули, но това са едни бели страни, които само ни се дават за пример, как трябвало да ги догонваме по цени, но не и по социална политика и управление.
  • 30
    1
    възмутена
    Велосипедистите, като участници в движението, да се научат да спазват правилата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари