Благомир Коцев: ГЕРБ ни атакуват от високо ниво

0

Николай Стефанов показа кореспонденция с циничен и вулгарен характер между общински съветници от ГЕРБ, съдържаща насоки за очернящи атаки и клеветнически кампании срещу кмета Коцев и други политици

"Атаките от последните дни идват от нашите политически опоненти от ГЕРБ, но не само от ГЕРБВарна, но и от по-високо ниво. Става дума за координирани атаки и срещу мен, срещу кмета на София Васил Терзиев, срещу моя заместник-кмет Диан Иванов, срещу районните ни кметове във Варна. Всички проверки показаха, че аргументите за тези атаки са несъстоятелни и не отговарят на истината." Това каза на извънреден брифинг днес в общината кметът на Варна Благомир Коцев, съобщиха от общинската администрация в морската ни столица.

Той посочи, че става дума за поредица от атаки срещу районните кметове на „Одесос“ и „Приморски“, като не коментира казуса с „Одесос“, защото той вече е в съдебна фаза.

По отношение на атаката срещу районния кмет на „Приморски“ Николай Желязков, самият Желязков посочи, че е внесъл възражение в ОИК - Варна, която днес по-късно има заседание и че е предприел всички действия, по закон, да напусне адвокатската си практика и дейността си като ликвидатор. Сигналът, който е подаден срещу мен, касае несъвместимост като кмет с длъжността ликвидатор, но това е по старо вписване в Търговския регистър от 2021 г. Самото вписване вече е заличено, още преди да се върна от отпуск. Процедурата е завършена и аз съм заличен от Търговския регистър като ликвидатор, посочи той, като добави, че е подал всички документи в законовите срокове и не отговаря за действия на трети лица по поддържането на регистъра и подаването на други документи. Желязков показа документите, които е подал и пред ОбС, и пред ОИК - Варна като доказателство, че няма извършено закононарушение. Желязков добави, че докато е бил в отпуск е направен опит за проникване в дома му с взлом, където се е намирала беззащитна възрастната му майка и жената е в шок от случилото се като единствен свидетел. Според него, този факт странно съвпада с масираната атака и сигналите срещу него в ОИК и поражда основателни съмнения за връзка между събития.

Няма да се подадем на тези атаки, няма да ни уплашат. Не са случайни - саботира се и бюджетът на Варна, саботира се и събирането и извозването на боклука в същите райони на Варна, в които са атакуваните кметове на ПП – Одесос и Приморски, а саботажът е координиран, посочи Коцев.

Диан Иванов – заместник-кметът по правни въпроси и собственост – добави, че атаката идва от висши кръгове от централата на ГЕРБ, не във Варна, тъй като екипът на Коцев е подал сигнали в прокуратурата за мащабни злоупотреби и източване на средства по проекта „Интегриран градски транспорт“. Едно длъжностно лице управлява проект, приключил през 2016 г., но в продължение на следващите 8 години това лице е вземало заплати, възлагало е милиони лева по договори, свързани с градския транспорт и това е една от причините за атаките срещу нас, посочи фактите Иванов. Това са действия подсъдни на Европейската прокуратура. Възлагани са ремонти без правомощия при прекратен договор през 2016 г., подчерта той, като отказа да посочи инициалите на длъжностното лице. Открихме множество злоупотреби и с общинско имущество, които също ще предадем на прокуратурата, добави Иванов.

Той нарече събитията организирана мощна атака на ГЕРБ. Те не могат да приемат - в централата на ГЕРБ - че загубиха Варна и атакуват е в отговор на всички действия по изсветляване на порочните практики през последните 10 години в община Варна, на схемите за източване на финансови средства през европейски оперативни програми и местния бюджет, аргументира се още Иванов. Той съобщи и за множество дела за градския транспорт за над 3 млн. лв. по фиктивни договори чрез сложни правни схеми, при които има съмнения за фиктивни доставки на несъществуващи материали и др. Така „Градски транспорт“ ЕАД се държи в непрекъснати дългове и загуби на дела, има замесени хора от висшия ешелон на партия ГЕРБ и това е причината да сме подложени на масираната атака. Опитват се да овладеят по незаконен начин общината, но хората от Варна на изборите им дадоха червен картон, посочи още Диан Иванов.

Николай Стефанов, общински съветник от ПП-ДБ и председател на групата в ОбС, съобщи, че държи в ръцете си доказателства под формата на писмени инструкции от общински съветници от ГЕРБ как да се проведе атака от хора и органи срещу коалицията ПП-ДБ и кмета Коцев по време на кампанията и след това. Само маркирам това, ще ви предоставим доказателствата на друг брифинг, за да покажем, че става дума за целенасочена и координира политическа атака от ГЕРБ.

Благомир Коцев поясни, че става дума за клеветническа черна кампания и употреба на тролове и сайтове, които след изборите бързо са изчезнали, като цялата клеветническа машина е управлявана от общински съветници от ГЕРБ. Разполагаме с кореспонденцията между тях, като някои от документите са изключително цинични и вулгарни, допълни Коцев. Той изрази мнение, че въпреки циничните изрази в тази кореспонденция, тя трябва да се покаже пред варненските граждани и да бъдат сезирани компетентните органи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари