Бизнес форумът „Пътят на предприемача“ събра експерти в Русе

0

Димитър Недев откри срещата в конферентната зала на хотел „Дунав“

В днешния свят на иновации и технологии предприемачеството е двигател на промяната. То не само създава възможности, но и вдъхновява други да се присъединят към тази непрекъснато развиваща се общност. Събития като това предоставят платформа за споделяне на знания и опит, както и връзки, подпомагащи нашето общо развитие.

С тези думи заместник-кметът Димитър Недев откри в конферентната зала на хотел „Дунав“ Националната кампания „Пътят на предприемача“, която се организира от София Тех Парк в партньорство с „Junior Achievement Bulgaria“ и с подкрепата на „Enterprise Europe Network – EEN“ и Община Русе. Форумът представя инкубационната програма „South East European Innovators Program (SEEIP)“ и се провежда в 13 български града, съобщават от Община Русе.

Целта на инициативата е да запознае стартиращите и предприемачески екосистеми по места, студенти и ученици с предимствата и възможностите, които предлага програмата за развитие на техните компании, проекти или бизнес идеи. По време на всяко представяне участниците имаха възможност да се срещнат с екипа от експерти на инкубационната програма, да научат повече за процеса на кандидатстване и да чуят истории за успеха от настоящи и завършили обучението компании и екипи.

Допълнително бе предоставена информация за възможностите, които предоставя за бизнеса европейската мрежа Enterprise Europe Network- EEN.

Инкубационната програма „South East European Innovators Program (SEEIP)“ е инициатива, насочена към подпомагане на стартиращи компании и предприемачи от всички области на индустрията в ранните етапи от тяхното развитие. Тя включва елементи на инкубация, акселерация и технологичен трансфер. Програмата предлага набор от ресурси и услуги, които имат за цел да помогнат на участниците да създадат свои компании или да ускорят растежа на бизнесите си, както и да достигнат до национални и международни пазари. Някои ключови аспекти на програмата включват менторство, финансова помощ, достъп до научна инфраструктура, оборудване и експертиза, обучения, развитие на умения и подкрепа за инвестиции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари