Бивша "Мисис България" е пребита в опит да върне отвлечената си дъщеря

0
Екатерина Велчева казва, че е жертва на системно домашно насилие
Екатерина Велчева казва, че е жертва на системно домашно насилие Снимка: Bulgaria ON AIR

Екатерина Велчева казва, че е жертва на системно домашно насилие

Бившата "Мисис България" Екатерина Велчева повече от месец не може да види 6-годишната си дъщеря. Тя твърди, че детето е отвлечено от баща си, а самата тя за пореден път е била пребита. Екатерина води редица съдебни дела, а родителските права са присъдени на нея.

Въпреки това жената не може да вземе детето си. След разговор на Bulgaria ON AIR със социалните служби, бащата имаше уговорен час, в който да предаде детето на майката, но това не се случи. Бащата се обади на социалните и каза, че няма да доведе малката Мария, защото била стресирана.

От раждането на дъщеря си Мария, Екатерина Велчева казва, че е жертва на системно домашно насилие. Тя е разделена с бащата на детето си, а съдът присъжда на нея родителските права, но насилието не свършва, нито опитите на бащата да отнеме детето.

Преди две години той отвлича дъщеря си за 10 дни. Кошмарът за Екатерина се повтаря и сега. На 24 юли пред дома ѝ мъжът ѝ я причаква, пребива баща ѝ и нея самата, след което отвлича момиченцето.

"Когато той отвлича детето, имаше три действащи заповеди да се въздържа от домашно насилие и психически тормоз над мен и над дъщеря ми, която е на 6, но тогава с организирана акция с участието на полицаи, предполагам, които са вербувани от него, организират детето да бъде отвлечено. Чувствал е, че има чадър от полицията и че ще остане ненаказан", разказа Велчева.

"Полицаите почват да ме наговарят да си оттегля жалбите. Установих, че всички полицаи от 5 районни са негови познати и той ми казваше "колкото и жалби подаваш, никога не можеш да ме събориш", сподели още жената.

Екатерина има две спечелени дела за домашно насилие, а други две все още са висящи. Всяка година си вади медицинско, повече от 17 жалби подава към районното, безброй пъти е викала полиция. Първоначално бащата на детето е имал ограничителна заповед повече от 2 години, но дори и тогава е идвал пред дома на Екатерина и тя е викала полиция.

От Агенцията за социално подпомагане изпратиха до Bulgaria ON AIR съобщение, че след 24 юли, когато детето е взето от бащата, са сезирали и други институции: СДВР, Софийския районен съд, Софийската районна прокуратура.

Адвокатът на бащата заяви, че ще се работи за споделено родителство и мирно решение на проблема.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Аз
    Ай чупарата курво… като си се ебала ок е нило нали? Мръшляк….
  • 2
    5
    Русенец
    Много хохли урки тъка бе! Сапун майка ви
  • 7
    4
    До 3
    Курва е твойта майка усраински джендър недоебан. Изсрана хохло дано Путин по скоро ви ебе путката майчина и да сте стъкло с вожда ви наркомана зелето резак. Да плуя и пикая на теупа ти боклук хохленски!
  • -11
    3
    До 2
    Курва е на майка ти кумунярския-рушлямски "син", тъп трол жалък!
  • 5
    2
    Истината
    Тя курва кво ребе! Като е яздила хуя е знаела на къв боклук нали? Като се е празнил в нея е викала още още а той си е бил боклук! Така че не я съжалявам тая курва!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари