Бивш играч на ЦСКА е загинал в катастрофата

0

На фаталния полет е бил и бившият играч на ЦСКА Фелипе Машадо. За съжаление обаче той не е в списъка с оцелели.

Към този момент властите в Колумбия потвърждават за 76 загинали и само 5 оцелели при катастрофата със самолета на футболния тим на Чапекоензе.

Засега обаче само 25 от жертвите са идентифицирани, но имената все още не са съобщени, съобщи Sportal.bg.

Живи са трима от футболистите - Данило, Джаксън Фолман и Алан Рушел, един журналист и една от стюардесите. Имало е и шести оцелял - масажист, но той е издъхнал на път за болницата.

В момента обаче търсенето на оцелели е прекратено заради силен дъжд. Изчаква се изгрева на слънцето, което ще стане около 13 часа наше време.

На борда са били 22 футболисти, 21 журналисти, както и трима гости на клуба.

Списък на футболистите на борда: Данило, Фолман, Хименес, Денер, Алън Рушел, Карамело, Марсело, Фелипе Машадо, Тиего, Нето, Жосимар, Жил, Сержио Маноел, Матеус Битеко, Клебер Сантана (бивш играч на Атлетико Мадрид), Артур Мая, Кемпес, Ананиас, Лукас Гомес, Тиагиньо, Бруно Ранхел, Канела.

Както е известно вече, преди няколко часа самолет със 72 души на борда и 9 души екипаж, сред които и членовете на бразилския футболен отбор Чапекоензе, се разби над Антиокия (Колумбия) малко преди приземяването си на летището в Меделин.

Полетът е бил чартърен и е пътувал от Виру Виру (Боливия). Предполагаемата причина за падането на самолета е електрическа повреда. Самолетът е паднал в планинска местност извън града, което затруднява спасителните операции.

Тимът на Чапекоензе е трябвало да играе в Меделин с местния Атлетико Насионал в първия финал за Копа Судамерикана (б.а еквивалент на Лига Европа, но с право на участие на тимовете, които се състезават в Копа Либертадорес) на 1 декември, а срещата-реванш бе за 8-и декември, като феновете на бразилците се надяваха това да е датата, която ще донесе на клуба първи важен трофей в историята му.

Междувременно всички мачове под егидата на КОНМЕБОЛ бяха спрени.

Източник: sportal.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари