Бивш граничен полицай прави скандални разкрития за отношението към мигрантите

0
По думите на бившия служител е имало и насилие
По думите на бившия служител е имало и насилие Снимка: bTV / стоп кадър

По думите на бившия служител е имало и насилие

Бивш служител на „Гранична полиция“ разказва за bTV какво е отношението на полицаи към мигранти. В международно журналистическо разследване на 9 европейски медии видео показва как български полицаи държат мигранти в барака с решетки - без право на процедура по международна закрила.

Самоличността на бившия служител на МВР, който прави скандалните разкрития, е скрита по негово настояване.

"Въпросните мигранти пристигаха в тази барака от багажниците на определени служебни автомобили, някои от тях бяха в много тежко здравословно състояние, аз съм виждал да колабират един-двама, при което обратно се връщаха в колите и се караха към болници", разказа бившият служител на „Гранична полиция“.

По думите му е имало и насилие.

"Имало е насилие, виждал съм ги с изпокъсани гащи, ухапани от кучетата, имало е кървящи, но пред мен насилието е било просто побутване, поритване и това е. Но видимо някои от тях бяха ранени", допълни бившият полицай.

Раниците на мигрантите били изтарашвани.

„Ако има някоя бутилка вода, им се хвърляше обратно в бараката, но всичко останало се прибираше в чували и се изхвърляше на стотина метра встрани на едно бунище. Самите мигранти бяха карани да си събират чувалите и да си ги носят дотам, съпровождани от полицаи", каза още бившият граничен служител.

В бараката мигрантите са престоявали няколко часа, докато пристигне камион за извозването им до границата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари