Битката за бюджета – едни милиарди, вместо за магистрали, отиват за пенсии и заплати

3
Вече месец експерти, политически анализатори и политици опитват да убедят обществеността, че бюджетът за 2024 година е невъзможен и продънен
Вече месец експерти, политически анализатори и политици опитват да убедят обществеността, че бюджетът за 2024 година е невъзможен и продънен Снимка: БГНЕС

Вече месец експерти, политически анализатори и политици опитват да убедят обществеността, че бюджетът за 2024 година е невъзможен и продънен

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов неведнъж е заявявал, че партията му няма да подкрепи бюджета на Асен Василев, пише Дебати. Сега става ясно, че ще се случи обратното –

„продъненият“ бюджет ще бъде подкрепен.

Една от отстъпките, поискани от представящата се за евроатлантическа партия ГЕРБ, е отпадането на приходите от таксата, която финансовият министър Асен Василев предложи да се налага на руската „Газпром“ за пренос на газ.

Всъщност бюджетът залага на сериозни харчове за пенсии, заплати и социални добавки, така че средствата в хазната да бъдат оползотворени максимално.

Явно битката е за онези пари, които в края на всяка година се оказват непохарчени и по традиция, наложена от трите поредни правителства на ГЕРБ, се преразпределяха с министерски постановления.

Става въпрос за едни 4-5 млрд., които, заради неизпълнени разходи, се връщаха обратно в хазната и потъваха в непостроени магистрали например. Наистина, при ГЕРБ бюджетите бяха „по-балансирани“, отколкото този на Асен Василев – от мнозина посочван като ляв бюджет.

Той обаче показва, че в държавата има пари и те могат да стигнат за всички, стига да не се краде и да не се „отклонява“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    7
    до 4
    Той киролъжеца рече, ама направи комбина с крадците и почнаха да си делкат, кво ги интересува бюджета?!?
  • 1
    6
    фена на Путин
    И за големи гумени пишки с големи гумени брадавици, закрепени за ръгащи машини. За хард кор долни педерасти, ще отидат най-много пари.
  • 7
    5
    Ама хора
    ако съкратят чиновниците обричат семействата им на глад. Те нищо друго не могат да работят иначе нямаше да са там. Не че нещо работят и там .....ама поне заплати вземат
  • 5
    4
    абе,
    киро летеца рече, че се крадели по 8 милиарда на година и те щели да спрат кражбите?!? Значи за половин година трябва да са спрели 4 милиарда?!? Е що бюджета пак е на дефицит?!?
  • 5
    3
    Ама
    Краде отиди пенсионния фонд всеки месец в продължение на 39 г ни одържат от заплата къде са парите . Плюс това колко хора не дочакаха пенсия ВСИЧКО се окради май .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари