Бисер Миланов с отворено писмо

4
Народ който избира корумпирани самозванци за свой управници, не е жертва, а съучастник
Народ който избира корумпирани самозванци за свой управници, не е жертва, а съучастник

Отворено писмо

На вниманието на Президента, министър председателя, министъра на правосъдието, омбудсмана, инспектора на ВСС и всички партии и коалиции, кандидати за участие в парламентарните избори.

Както много от Вас знаете, аз съм основател на НД „Свобода”, тя бе създадена от протестите през 2013 г., като основен приоритет за борба на нашето движение беше корупцията и безобразията в правосъдната система, която правосъдна система представлява една маша в ръцете на олигархията и е прогнила от корупцията и шуробаджанащината.

В тази връзка протестирахме, както в Русе в устроен палатков лагер пред съдебната палата, така и в София, където поради причина бяхме арестувани системно и репресирани с постовете на властта, медията, полиция и „правосъдие”, докато най-очевидно и без никакви скрупули по нареждания на главния прокурор, както писаха всички медии, бяхме единствените публично арестувани пред сградата на парламента и от специализиран отряд за борба с тероризма „Кобра” . В последствие бях натикан в затвора по обвинение, че съм се заканил с думите „ще ти отрежа главата и ще ти се изходя във врата” на професионалната протестираща и съпруга на Тишо „Боксьора” , излежаващ присъда за убийство, като същата вместо да се уплаши и да потърси помощ от най-близкостоящите над 200 полицай е отишла да пие кафе с любовника си журналиста Захари Белчев, който и е единственият свидетел на нейната теза от 20 други разпитани по делото.

По делото стана ясно, че тази „заплашена” дама в продължение на повече от месец е идвала и прекарвала по голямата част от деня си в палатковия лагер, в който бях аз. Делото е било започнато от жалба на св. Белчев, който всъщност прокуратурата намираше, като единствения аргумент, за да поиска да съсипе справедливостта, която за пръв път през живота си аз срещнах в оправдателната присъда издадена от 23 състав на СРС, като това е и повод да ги поздравя за смелостта и независимостта , която показа този истински съдия господин Миров и неговия състав.

Той даде в мен още по-голяма надежда, че справедливостта, най-после след 30-годишна борба ще възтържествува, но тези надежди отново бяха смазани с неоснователната измяна на оправдателната присъда от 15 възивен състав на СГС в лицето на същата Маринкова, като забележете на 14.11.16 г. по време на имунитета ми за президент на РБ, което беше отбелязано от прокурора по делото, като мотив за отлагане на същото, както и факта че св. Белчев, от който е започнало същото, беше заличен от съдия Маринкова и без никакви нови доказателства и по искане на прокуратурата за налагане на наказание от 1 год и 6 мес. Лишаване от свобода.

15-ти възивен състав, в 5 минутно заседание реши да съсипе справедливостта и да издаде неоснователната и незаконосъобразна присъда от 3 години лишаване от свобода. Забележете на 12.12.16 г. Бях задържан в обвинение за хулиганство по най-политическия и репресиран член 325 от НК. Това е така, защото на времето по същия този начин са прибирани от улиците и после убивани в лагерите на смъртта, хиляди млади хора, несъгласни с политическия режим, като по съшия начин са обявявани за криминален контингент.

Сега идва ред и на последното ми незаконно арестуване на 12.12.16 г . Като забележете арестуван съм за хулиганство, по обвинение за съпротива при арест, което е с изключителна дързост и цинизъм по този текст наказателния кодекс предвижда максимално задържане под стража за срок от 2 месеца, като 5-ти състав на русенски районен и окръжен състав отказаха да променят мярката ми в по-лека, като се позоваха на това, че ще извърша друго престъпление, дефакто презумпцията за невинност заложена във върховния закон, както и в НПК ЕКЗПЧ в България се показва, като тук вече аз съм виновен, до доказване на противното.

Щом ще извърша и друго престъпление, по същата логика всички граждани могат да бъдат арестувани, защото могат да извършат престъпления. И това е така, защото според съдебните състави, аз вече съм извършил това престъпление и мога да извърша друго. Като това е още една причина за незабавна реформа и промени в НПК. Също така искам да отбележа, че по време на този престой в нечовешките условия, аз получих трайно увреждане на зрението.

Заради психически тормоз, който се изразява в начина на водене на разследването, което се води едностранно и необективно, от самото начало, за което поисках както отвод на прокурора, така и наказателно разследване срещу разследващия полицай, който същевременно по стар изпитан начин излезе в отпуск, отказите на всички мои искания с над 20 постановления. Искането за охрана на синът ми останало без уважение, искането на 2 броя съдебно психиатрични експертизи останали без уважение и куп други, като по този начин според разпоредбите на чл 288 от НК прокурор Драганова умишлено пропуска да изпълни длъжностите, които й налага службата относно наказателно преследване, като по този начин ощетява такова преследване с цел да избави другиго от наказание, което му следва по закон и което по смисъла на НК представлява тежко умишлено престъпление.

Да не говорим, че по делото от всички събрани доказателства, както и видео материали, става ясно, че аз нито съм нанесъл побой над наркоманчето, което си е излязло от затвора „Белене”, където е излежавал присъда за изнасилване, нито съм оказал съпротива на органите на реда, нито съм ги обиждал и псувал, както твърди прокуратурата. От тук нататък, за да стане ясно и на всички читатели, аз трябваше да бъда освободен на 12.02.2017 г., което се пада в неделя. Поради факта, че мои привърженици бяха създали вече ИК, за участието ми в предстоящите избори и това беше обществено достояние, и всички необходими документи бяха събрани за регистрация, която смятахме да направим на 13.02, забележете на 10.02.2017, след като очаквахме ВКС да отмени неоснователната присъда на СГС в уверение получено от адвоката ми Велимир Атанасов, който е един изключителен юрист, аз вместо да бъда освободен, бях уведомен, както от началника, така и от средствата за масова информация, че присъдата ми е била потвърдена и това е законовото основание, поради което аз не мога да участвам в изборите.

Е, питам се аз как става това: първо, че делото от ВКС се гледа без мен, като аз се намирам в неадекватно състояние за водене на същото и го съобщавам. Второ : как само за 7 дни ВКС трето НК се произнася при положение, че както почти всички запознати знаят, че такова решение обикновено се чака с месеци дори с години.

И сега питам аз, понеже получих мотивите от ВКС и жалбите на адвоката ми и видях пропуски, за което ще продължа да търся справедливост, то какво би станало, ако присъдата ми бъде отменена или ако не тук то аз бъда оправдан в Страсбург. Кой каква отговорност ще носи? Като по закон магистратите не носят отговорност, а отговорност носят в случая данъкоплатците. Е не е ли това още един факт за реформа в съдебната система, както и в конституцията. И не е ли това политическа репресия? И сега като заключение искам да попитам всички по-горе изброени лица и водачи на политически партии и коалиции, кой от вас ще сложи край на това беззаконие, безобразие и корупция?

Кой от вас ... ? Кой от вас ще сложи край на корупцията и злоупотребата с власт и кой ще сложи началото на истинската демокрация, която в България е мит ?! Защото липсата на правосъдие и равенство пред закона, са основните проблеми за изграждането на демократичното общество и поради този факт милиони българи напуснаха родината си, а това доведе и до заплаха за националната ни сигурност.

Кой от вас ще потърси отговорност за хилядите обиди и клевети, заплахи и провокации спрямо мен и семейството ми? Кой от вас ще направи предложение или ще създаде комисия за общественото разглеждане за репресията над мен и семейството ми за установяване на всички факти и твърдения относно неправомерните ми осъждания в годините, за да мога да реабилитирам името си пред обществото и да не се занимавам повече със станалата нарицателна у нас дума „ политика"?

Кой от вас ще върне доверието в институциите, като разчисти престъпността по високите етажи на властта, включително и в сферата на здравеопазването и образованието? Кой от вас ще извърши промени в законодателството относно, гласовете засягащи честта и достойнството, а именно обида и клевета изнесена публично и разпространена публично, да бъде формулирана като тежко умишлено престъпление, като по този начин ще върне доверието в медиите и ще прекрати манипулациите?

Питам тъй като, ако аз бях спечелил доверието на народа бих извършил всичко това. Както аз считам, че г-н Радев при желание и с правомощията си на президент би могъл да издаде указ за създаване на специална комисия за борба с корупцията и злоупотребата с власт, която да бъде единствено и само под неговата юрисдикция и да има правомощия да разследва и арестува висшестоящи магистрати и олигархично обвързани лица и да се сложи край на тази организирана престъпност.

Обръщам се в края именно към г-н Радев, защото ако аз бях спечелил на народа на предходните избори, което беше почти невъзможно, то аз бих инициирал и направил всички тези промени за да съществува България.

Считам, че както аз така и огромна част от изстрадалия български народ очакваме вашите отговори и не забравяйте скъпи съграждани, народ който избира корумпирани самозванци за свой управници, не е жертва, а съучастник.

Автор: Бисер Георгиев Миланов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари