Биляна Вучкова и Михаел Тике с концерт в Русе

0
Биляна Вучкова и Михаел Тике с концерт в Русе
На 12-ти септември дуо Вучкова/Тике ще изнесе концерт в Дом Канети в Русе. Събитието ще започне в 19:30 часа, съобщават от Международно дружество „Елиас Канети”.

От 2011-та година Биляна Вучкова и Михаел Тике работят и творят заедно, като изследват задълбочено редукцията и микроелементите, които повишават чувствителността на възприятието в изпълнителя и публиката.

Музиката им се фокусира върху микро- тоналността и нежните бавно разгръщащи се теми. Като активни изпълнители и композитори и двамата музиканти се интересуват от композирането и импровизацията в реално време на живо, както и от съвременна композиция, съобщават още от "Елиас Канети".

Дуото изнася концерти в Италия, Австрия, България, Сърбия, Чехия и Германия и вече е издало дебютния си албум „Already there“ под швейцарския лейбъл Flexion Records. Творбите на Вучкова и Тике са част от Echtzeitmusik сцената (букв. „в реално време“), възникнала през последните две десетилетия в Берлин.

Корените и се проследяват до субкултурните контексти от 90-те години на миналия век, като сцената развива голямо разнообразие от експериментални музикални форми, свързани с оригиналния стил на изразяване на различните изпълнители (например траш- поп, електроника, пърформанс и саундарт).

Освен концерта им в Русе те ще се представят пред публика и на 11 септември във Велико Търново, на 13 септември в Пловдив, а също така и на 17 септември в София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари