Биляна Дудова не успя да вземе олимпийска квота за Париж 2024

0
Състезателката от СКБ „Юнак – Локомотив“ – Русе остана пета на световното по борба в Белград
Състезателката от СКБ „Юнак – Локомотив“ – Русе остана пета на световното по борба в Белград Снимка: БФ Борба

Състезателката от СКБ „Юнак – Локомотив“ – Русе остана пета на световното по борба в Белград

Биляна Дудова загуби схватките за бронзов медал и олимпийска квота от световното първенство по борба в Белград и ще търси класиране за Париж 2024 през допълнителните квалификации през пролетта.

В първата си схватка за деня българската националка надви Арюхан Джамабаева от Узбекистан с 11:0 на 62 кг, след което се наложи с критерий над бразилката Лайш Нунеш. Това класира Дудова на двубой за бронз срещу норвежката Грейс Булен, която я победи с 3:0 и така българката остана на пето място.

Според регламента на турнира, класиралите се на пето място борци се срещат в директна схватка за олимпийска квота. Дудова загуби и нея с 2:3 срещу германката Луиза Ниймеш.

Утре на световното първенство започват Едмонд Назарян на 60 кг класически стил и Стоян Кубатов на 72 кг.

/ИК/

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари