Билки за отслабване умъртвили студентката?

0
Предсмъртно писмо не е открито
Предсмъртно писмо не е открито

Постоянно поддържала висока температура и не се чувствала добре, пиела билки за отслабване

24-годишната студентка от ВТУ "Св.Св.Кирил и Методий", която в понеделник бе открита мъртва, е била покосена от тежко белодробно заболяване.

Елена Кучева от години имала здравословни проблеми, но напоследък състоянието й се влошило. Четвъртокурсничката от факултета по "Изобразителни изкуства" на великотърновския университет наскоро започнала работа в голяма търговска верига. Постоянно поддържала висока температура и не се чувствала добре.

Плевенчанката, която следвала "Графичен дизайн" в болярския град, издъхнала в понеделник призори в квартирата си на ул."Калоян" във Велико Търново. Ден преди да почине, девойката се обадила на родителите си, които са лекари, и им казала, че иска да ги види. В понеделник те потеглили към старата столица, а докато пътували опитали да и се обадят по телефона, но Елена не отговаряла. Те се притеснили и помолили хазяите да проверят дали дъщеря им е в жилището, което обитава. Когато собственичката на апартамента отишла, вратата била заключена отвътре. Тя извикала полиция и след минути открили безжизненото тяло на студентката. Елена била намерена завита в леглото си и явно е издъхнала в съня си.

При аутопсията било установено, че половината й бял дроб не е функционирал. От възпалението увреденият орган притискал сърцето и това довело до сърдечен удар. При огледа на жилището, криминалистите открили и сушени билки.

"Предполага се, че момичето е пиело някакви отвари за отслабване. Разпореден е химически анализ на листната маса. Правят се и хистологични изследвания на стомашното съдържание, за да се установи към какво е посягала", обясняват работещи по случая.

Разследването се води под наблюдението на Окръжната прокуратура във Велико Търново. От два дни вървят разпити на хора, които са познавали момичето и са контактували с него. Резултатите от експертизите се очакват да станат ясни до десетина дни. Основната версия, по които се работи е, че смъртта е причинена от занемареното заболяване в комбинация с билковите смеси, които може да са предизвикали реакция в организма на Елена. Проверява се и предположението за самоубийство, въпреки, че според криминалистите, това е малко вероятно.

Предсмъртно писмо не е открито. 

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари