Бил Гейтс: Светът трябва да се ”нормализира” до края на 2022 година

0
"До края на 2022 г. трябва да се върнем към нормалното благодарение на ваксините", посочи Гейтс
"До края на 2022 г. трябва да се върнем към нормалното благодарение на ваксините", посочи Гейтс Снимка: БГНЕС / архив

Светът трябва да се нормализира до края на 2022 г. благодарение на ваксините срещу Covid-19, прогнозира Бил Гейтс в интервю за полския вестник "Газета Виборча" (Gazeta Wyborcza) и телевизионния оператор TVN24, цитирано от Ройтерс и БНР

"Това е невероятна трагедия", каза съоснователят на "Майкрософт" (Microsoft) по повод пандемията, добавяйки, че единствената добра новина е достъпа до ваксини.

Откакто беше открит за първи път в края на 2019 г., Covid-19 засегна над 125 милиона души по света, отнемайки досега 2,7 милиона живота. Още през 2015 г. Бил Гейтс предупреди, че може да се очаква "силно заразен вирус, а не война", който да причини смъртта на милиони хора през следващите няколко десетилетия.

"До края на 2022 г. трябва да се върнем към нормалното благодарение на ваксините", посочи Гейтс в интервюто за полските медии.

Милиардерът Гейтс, който се оттегли от поста председател на Microsoft Corp през 2014 г., чрез своята филантропска фондация "Бил и Мелинда Гейтс" е отделил най-малко 1,75 млрд. долара за глобалния отговор на пандемията Covid-19. Това включва подкрепа за някои производители на ваксини, диагностика и потенциални лечения.

Така например планът COVAX, подкрепен от Световната здравна организация (СЗО) и Глобалния алианс за ваксини и имунизация (GAVI), има за цел да осигури 2 милиарда дози ваксини за страните с по-ниски доходи до края на 2021 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари