Бил Гейтс предупреди за още по-заразен вариант на коронавируса

0
"Тази пандемия все още ни заплашва с вариант, който ще бъде още по-заразен и още по-фатален. Далеч надхвърля риска от пет процента", каза Гейтс
"Тази пандемия все още ни заплашва с вариант, който ще бъде още по-заразен и още по-фатален. Далеч надхвърля риска от пет процента", каза Гейтс Снимка: Gulliver/Getty Images

Основателят на Microsoft и филантроп Бил Гейтс изрази мнението, че настоящата пандемия на коронавирус все още заплашва човечеството. Той направи това в интервю за The Financial Times

"Тази пандемия все още ни заплашва с вариант, който ще бъде още по-заразен и още по-фатален. Далеч надхвърля риска от пет процента", каза Гейтс, информира News.bg

В тази връзка той призовава света да създаде група от различни международни експерти, за бързо идентифициране на глобалните заплахи за здравето, както и за подобряване на координацията между страните. Гейтс подчертава, че са необходими големи инвестиции, за да се предотврати нова пандемия.

Според него СЗО трябва да създаде "първокласен" екип от специалисти, чиято цена според него е около 1 милиард долара годишно. В същото време той призна, че не е сигурен дали е възможно да се постигне международен консенсус по въпроса за увеличаване на финансирането на СЗО.

Financial Times припомня, че през 2015 г. Гейтс предупреди, че светът не е готов за неизбежната следваща пандемия.

В новогодишна бележка в края на 2021 година обаче Гейтс изрази оптимизъм.

"В момента пиша книга, която ще излезе по някое време следващата година, която излага плана ми да се уверя, че COVID-19 е последната пандемия.", заяви тогава той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    daskal
    Егати гнусния цинизъм! Този като какъв обещава на човечеството още по-страшен вариант на един ВИРУС?! Като вирусолог и лекар може би? Защо не впрегне милиардите си за избягване на разпространението и заразяването? Защо не ги даде да се открие най-сетне надеждно лекарство? Защо се превърна в такова отвратително плашило?
  • 8
    4
    Гей. Бил гей?
    Няма ли вече да мре дъртият алчен изрод, да го туря на щерка му! Или ТОЧНО него НЕГОВИТЕ вируси не го ловят?
  • -2
    3
    ганьо
    Защото ни чипират да ни следят как ходим до кръчмата, аз нося поцинкована кофа на главата и нямам проблеми пробвайте и вие
  • 6
    2
    Възмутена
    От къде знае, да не е врачка. Или, може би знае, защото....
  • 5
    1
    Нели КОЛЕВА
    На г- н Гейтс, май му намаляха приходите от ваксините-хората ги използват все по- малко и следователно - намаляват приходите му от акции във фармац. компании . За КОВИД се говори все по-рядко, изместиха го други събития в света . Знае ,че идва нов вариант-'' още по-заразен и по- фатален'' - трябва ли да го попитаме откъде има тази информация? Аз бих му задала въпрос ,относно знанията му по медицина и фармация. СЗО внася много объркване в хората,заради различните си препоръки за едно и също заболяване.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари