Библиотеката посрещна гости от Китай

0

Делегацията от Посолството на Китайската народна република се запозна с богатата история на русенската библиотека и остави подарък на домакините – книги – оригинали на китайски език

На 13 април на посещение в русенската регионална библиотека беше делегация от Посолството на Китайската народна република в България. Господин Гуан Син - културен съветник, господин Ян Тиен - началник по образователните въпроси и г-ца Дай Ин - аташе по културните въпроси в посолството се срещнаха с ръководството и колектива на библиотеката.

Директорът на културния институт Теодора Евтимова запозна гостите с богатата история на книгохранилницата и ги покати на обиколка в часовниковата кула, където разгледаха ретромузея, 100-годишния часовник с камбанен механизъм и експозицията от екслибриси, Библиотечко с неговите вълшебни кътчета за малки и големи деца, читалните, сектор Изкуство и музикалната стая.

Китайските представители научиха много нови неща за инициативите и проектите, с които библиотеката обогатява своята дейност, все по-активно използваните нови технологии, книжния фонд и услугите за потребителите. Особено впечатление им направи конкурсът за екслибриси на библиотеката с неговата 20-годишна история и значението му за културния календар на града и страната, както и оригиналните малки графики на китайски художници, участвали в различни издания на форума. С интерес разгледаха и изложбата „Колекциите на библиотеката“, представяща най-ценните издания от нейния фонд.

В края на срещата гостите изказаха добрите си впечатления от библиотеката и изразиха готовност за съдействие при осъществяването на по-тесни контакти, по-интензивни връзки и бъдещо сътрудничество в областта на науката и културата. Те оставиха скъп подарък на домакините – книги – оригинали на китайски език, английски и български преводи на специализирана и художествена китайска литература, флашки с документални филми за източната страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари