Библейски потоп в Гърция

4
Гърция е изправена и пред хуманитарна катастрофа
Гърция е изправена и пред хуманитарна катастрофа

Гърция е изправена и пред хуманитарна катастрофа

Видеото е от град Кардица. Водата в района няма да е годна за пиене поне един месец. Много големи градове, села, заводи и стопански инфраструктури са извън строя. За съжаление се съобщават и за загинали животни, а мъртвите тела носят и болести. Трагедията в Гърция се равнява с тази в Ню Орлиънс през 2005 година след ураганът Катрина. Реално валежите не могат да се изчислят. Защото всичко е под вода, но с косвени методи, те се равняват на над 1000 л/кв.м., пише Meteo Balkans.

Циклонът Даниел продължава да марширува из Гърция. Автомагистрала Атина - Солун се превърна в плавателна река. След библейския потоп в централната част на страната и на островите пороите достигнаха столичния регион. Българи, отишли на почивка в южната ни съседка, започнаха да се евакуират по спешност. Между тях има такива, които вече 40 часа са без ток и вода, а са с деца.

7 български коли от Пелион се евакуират. Хората питат проходим ли е пътят от Аргеласти до Волос, както и мостът на Агрия. Нашенците съобщават, че в региона отново вали.

"Пътуваме за Атина, или поне се опитваме, върнаха ни от Трикала. Пътищата са затворени. Всички пътища. Връщаме се. Ще минем през Йоанина. И тук е наводнено", уточняват други българи.

Много от тях се чудят има ли отворен път от Волос до България.

"Мисля, че и последният мост падна, поне така чух по новините", пише в социалните мрежи българка. И уточнява, че вчера мостът на Агрия се заобикалял по обходен път.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари