Безполезна дискусия за мръсния въздух в Русе

0
Граждани и институции се срещнаха на заседание на комисията по екология към Общински съвет
Граждани и институции се срещнаха на заседание на комисията по екология към Общински съвет Видео: КИС 13

В поредната дискусия без резултат се превърна срещата на граждани и институции по време на заседанието на комисията по екология към Общинския съвет.

Председателят Дауд Ибрям обясни, че единственото, което е в правомощията на комисията е да отговори на обществените нагласи и с писмо до областния управител да поиска сметка за свършеното от Регионалната инспекция по околната среда и водите.

"За да се потърси най-после решение на проблема със замърсяването на въздуха е редно подобна среща да се организира при областния управител", посочи и председателят на Общинския съвет чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев.

След края на комисията екоактивистите не останаха доволни от поредното предъвкване на проблема и заявиха, че ще има нов протест за чист въздух в Русе. Това щяло да продължава докато не се вземат конкретни мерки за спиране на обгазяването в града, заканиха се още организаторите.

Междувременно от РИОСВ - Русе хванали предприятие-замърсител на въздуха преди 4 дни. Това е фабрика за производство на чанти и елементи за обувки, от която е установено, че се изпускат вещества с миризма на ацетон и лепила.

Издадено е предписание и се очаква да бъде наложена санкция.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари