Безплатно мерене на кръвното налягане в Русе

1
Русенци ще могат да се консултират с кардиолог от болницата, след което домакините от Общински пазари ще ги почерпят с ябълка
Русенци ще могат да се консултират с кардиолог от болницата, след което домакините от Общински пазари ще ги почерпят с ябълка Снимка: iStock/Getty Images

За втора поредна година Общински пазари Русе и кардиологична болница „Медика Кор“ ще отбележат съвместно Световния ден на сърцето.

Събитието ще се проведе на 27-ми септември /петък/ на площада на Централния Общински пазар от 10 до 12 часа.

В продължение на два часа посетителите ще имат възможност да измерят безплатно кръвното си налягане и да се консултират с кардиолог от болницата, след което домакините от Общински пазари ще ги почерпят с ябълка. На разположение на гражданите ще бъде и кинезитерапевт, който ще показва комплекс от общо тонизиращи упражнения за добро сърдечно здраве.

Според данни на НСИ болестите на органите на кръвообращението са основна причина за смъртност сред населението на България. Същата група заболявания е и най-честата причина за хоспитализация и инвалидизация. В стремежа си да намали броя на заболелите, ръководството на Лечебни заведения „Медика“ периодично организира изнесени кампании, по време на които лекари са на разположение на жителите и гостите на Русе. Колкото по-рано се установи всяко заболяване, то шансът за успешно лечение и минимализиране на усложненията се увеличава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Срещнали се двама приятели със сини фланелки. Гледали се мълчаливо и накрая единия казал:
- Изглеждаш ми отпаднал...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари